Абрамович купува бургаски клуб

16:22
Абрамович купува бургаски клуб
Руският милиардер и собственик на английския Челси Роман Абрамович може да стане акционер и в отбора на Черноморец Бургас в скоро време, съобщи кореспондентът на БГНЕС в Бургас.

Според последна информация от руски източници той води преговори с шефа на "Нафтекс Европа Холдинг" Денис Ершов за откупуване на контролния пакет акции на компанията. "Нафтекс Европа" чрез дъщерни дружества е собственик на "Петрол Холдинг". Тази компания пък има 50 процента от акциите на бургаския клуб и осигурява средствата за издръжка. "Петрол Холдинг" подготвя и стартирането на мащабен проект с община Бургас, който ще струва 600 млн. евро.

Според него на мястото на сегашния стадион в квартал "Акациите" и прилежащите му терени ще се изгради супермодерен търговско-развлекателен и спортен център и стадион, отговарящ на всички европейски изисквания.

Ако Абрамович купи "Нафтекс", той на практика ще стане съсобственик и на отбора на "Акулите". Това ще му даде възможност да реализира мащабни туристически проекти по Южното Черноморие.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

green_m
05.12.2008 14:46

абе хора,мн се извинявам,но явно някои от вас не виждат добре.става вьпрос за черноморец,а не за НАФТЕКС!с 2 думи продьлжава се толерирането на мафиотски,комунистически отбори,като цингаморец!САМО НАФТА!!!!МОЖЕ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ ГАВРЯТ С НАФТАТА,НО НИЕ ФЕНОВЕТЕ ЖИВЕЕМ ЗА ОТБОРА И НИКОГА НЯМА ДА ГО ПРЕДАДЕМ!!!

Kura_na_qnko
17.06.2008 19:03

Аи дееее!Имаме нов шампион Черноморец.Сигурно Балак,Дрогба и компания ще дойдат да играят тука.Няма да има отбора който да ги бие.

eye_
17.06.2008 16:31

България е на засилена разпродажба в последните месеци на това правителство

martototo
17.06.2008 16:09

Митал 2....така бих се израсил аз....това е моето мнение по темата

martototo
17.06.2008 16:07

Хуу тои да земе нафтата та поне да ги върне в А група кадето им е мястото все пак.... всички знаят до преди 5 години че нафтата беше г/д 1 от добрите отбори в БГ, ама тука целта не е футбола тва не е Челси за да се инвестира в него.....тук целта е Черноморието и все повечето туристи които идват ..... ПАРИ ПАРИ и пак пари......