Отбор по отбор – новините от Евро 2013 до 21 г. (Холандия - Германия на живо тук!)

14:03
Отбор по отбор – новините от Евро 2013 до 21 г. (Холандия - Германия на живо тук!)
С равенството между Израел и Норвегия 2:2 и победата на Италия над Англия с 1:0 започна европейското първенство за младежи до 21 години. Турнирът се провежда в Израел, а в него участват вече познати имена като Марко Верати (ПСЖ), Лоренцо Инсинье (Наполи), Фабио Борини (Ливърпул), Люис Холтби (Тотнъм), Иско (Малага), Тиаго Алкантара (Барселона), Коке (Атлетико Мадрид), Карвахал (Леверкузен/Реал Мадрид) и други. Ето какво е настроението в отделните лагери.

Група А

Англия
Селекционерът Стюърт Пиърс бе разочарован след загубата от Италия с 0:1 на старта на турнира в сряда. С това поражение бе сложен край на серията от 9 мача без загуба за младите англичани. "Бяхме ужасни, на моменти наистина играхме много слабо. Имаме два мача, които трябва да спечелим на всяка цена и вече мислим за тях”, каза Пиърс. Равенството между Израел и Норвегия в другия мач от групата дава надежди на англичаните, въпреки загубата. В мача с Италия не игра звездата на тима Уилфред Заха, който е с травма на глезена.

Израел
Домакините спечелиха първата си точка в турнира, но наставникът Гуи Лузон не бе доволен от равенството 2:2 с Норвегия. Северняците изравниха в последната минута и лишиха своя съперник от важна победа в груповата фаза. „Това бе най-лошият ни мач от дълго време насам, не внимавахме в защита”, заяви треньорът. В същото време капитанът на Израел Нир Битон може да пропусне следващите две срещи от група А, тъй като в 75-ата минута на мача с Норвегия напусна с травма.

Италия
Селекционерът на „адзурините” Девис Манджа бе много щастлив от победата на неговите играчи с 1:0 срещу Англия. Единственото попадение бе дело на младата звезда на Наполи Лоренцо Инсинье: "Може би реагирах малко по-емоционално, но не ме интересува. Това бе първият ми мач на европейско като треньор", заяви Манджа като добави, че заедно с момчетата му са разузнали съперника, чрез видеозаписи и това е повлияло положително върху подготовката за мача.

Норвегия
Голът на резервата Хармет Сингх в самия края на срещата с Израел донесе точката на „викингите”. "Заслужавахме три точки от този мач ", категорично отсече наставникът Тор Уле Скулеруд. Норвегия се изправя в решаващ мач за класирането срещу Англия в събота. "Играхме с англичаните дваж по време на квалификациите. Загубихме и в двата мача, но играхме добре, което ми дава повод за оптимизъм" завърши коментара си треньорът на Норвегия.

Група Б

Германия
Капитанът Люис Холтби отрече информациите, че е под въпрос за днешния двубой с Холандия. "Никой не трябва да се тревожи за мен" каза Холтби пред репортери в Израел. "Атмосферата в нашия лагер е великолепна и се радвам, че съм капитан на този отбор" допълни той. Треньорът Райнер Адрион има на разположение всички футболисти. "Знам техния стил. Те играят с диагонални, дълги топки. Сменят позициите на своите крила и предпочитат 4-3-3. Готови сме за победата”, заяви германският треньор.

Холандия
Лалетата изглеждат в добро настроение преди днешния сблъсък. Селекционерът Кор Пот твърди, че неговият тим е в перфектна форма и може да го докаже срещу Германия. Пот увери, че има различни варианти да се противопостави на германския съперник. "Когато Германия играе открито, ние също трябва да отговорим така. Ще видим как ще подходят и ще сменяме тактиката по време на мача" обясни наставникът на лалетата, който няма никакви кадрови проблеми.

Русия
Руснаците бяха на училище в сряда, като урокът им бе свързан с това да разучат играта на предстоящия съперник Испания. Андрей Панюков се появи в Израел, за да замени получилия контузия в понеделник Александър Кокорин. Николай Писарев, който води отбора на Русия, потвърди, че няма други проблеми със своя състав.

Испания
Юлен Лопетеги е убеден, че неговият тим ще започне с успех защитата на титлата си в четвъртък срещу Русия в Йерусалим. Тиаго Алкантара, който е капитан на Ла Роха, заяви: „Няма напрежение. Знам, че всички очакват от нас да спечелим и този турнир, но това не ни притеснява. Все пак сме доста добър и талантлив отбор и мисля, че ще успеем да оправдаем очакванията”.

Статистика

Група А
Израел – Норвегия 2:2 (Битон 16-д., Тургеман 71/ Педерсен 24, Сингх 90+2)
Англия – Италия 0:1 (Инсинье 79)

В класирането води Италия с 3 точки пред Норвегия и Израел с по 1 точка.
Следващите мачове в групата са в събота, 8 юни.

Група Б
Испания – Русия 1:0 (Мората 82)

Холандия – Германия (днес от 21:30) - Гледайте мача на живо ТУК!

Заб. Първите два отбора от двете групи се класират за полуфиналната фаза.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fearcho
06.06.2013 21:04

Испанците с тези играчи, които имат ще са още дълго време фактор в Европейския и Световения футбол,просто радост за окото е да се наблюдава играта им, притежават невероятни таланти и много ще ме е яд ако допуснем Тиаго да си замине,а Иско е звяр!

valdes021
06.06.2013 18:14

Мачовете ще ги дават ли,по някоя българска телевизия?

valdes021
06.06.2013 19:38

благодаря*thumb_up*

herakov
06.06.2013 19:04

[@link http://www.sportlemon.tv/20130605/vv51af45a9be01c5.38883866-591135.html] [@link http://www.sportlemon.tv/20130605/vv51af46129733d8.46461164-591140.html]

teenage_head
06.06.2013 18:05

Отборът на Манчестър Юнайтед под 21 години също стана шампион, а аз играчи от него поне не видях в състава срещу Италия. Как очакват да печелят, като не залагат на по-добрите си таланти?