Трансферен дневник: 5 млн. евро делят Левандовски от Байерн

20:45
Трансферен дневник: 5 млн. евро делят Левандовски от Байерн
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (06.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Вицешампионът на Англия Манчестър Сити официално финализира привличането на бразилския полузащитник Фернандиньо от украинския Шахтьор Донецк. Договорът на опитния футболист с гражданите е за 4 години.

Манчестър Сити ще плати 25 милиона лири за 28-годишния халф с опция за допълнителни 5 милиона лири, които зависят от представянето на играча.



Шотландският нападател Джони Ръсел премина в редиците на Дарби Каунти от Дънди Юнайтед. 23-годишният талант не успя да се наложи при терористите и се присъедини към тима от Чемпиъншип срещу сума от 750 хил. паунда.

Леванте си осигури услугите на опитният полузащитник на Елче -  Жорди Хуметра. 27-годишният футболист парафира за 3 години с Гранотес.



Турският първодивизионен тим Касъмпаша хвърли първата си трансферна бомба за новия сезон. Апачитата се подсилиха с 27-годишният бранител на Клуб Брюж - Райън Донк. Новият контракт на холандеца е за 3 сезона.

Междувременно медиите в южната ни съседка съобщават, че ръководството на Касъмпаша полага усилия да се подсили с един измежду Никола Анелка и Райън Бабел. Френският нападател е свободен агент, след като договорът му с италианския шампион Ювентус изтече, а състезателните права на холандеца се държат от Аякс.

Хюз, който през миналия месец замени на поста Тони Пюлис, освободи вратаря Карло Неш, бранителя Матю Ъпсън, полузащитниците Джърмейн Пенант, Дийн Уайтхед, Рори Делап и Матю Лунд и нападателя Мамади Сидибе.

Франк Рибери и Даниел Ван Буйтен подписаха нови договори с европейския клубен шампион Байерн Мюнхен, съобщава "ДПА". 30-годишото френско крило Рибери парафира контракт до 30 юни 2017 година, а 35-годишният белгийски централен защитник Ван Буйтен остава на "Алианц Арена" за още един сезон.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Шестгодишен договор със седмична заплата от 100 000 паунда ще предложи Уест Хям на Анди Керъл и очаква отговора на нападателя още тази седмица преди завръщането му от ваканция, информира “Дейли Мейл”.

Според информацията част от тази огромна заплата ще бъде субсидирана от Ливърпул, собственик на състезателните права на тарана, като част от трансферната сума от 15,5 млн. паунда. “Червените” искат тази сделка да бъде завършена бързо, за да се съсредоточат върху входящите си трансфери.

Манчестър Юнайтед се готви да завърши трансфера на централния бранител на Бенфика Есекиел Гарай за 20 млн. евро, твърди португалският спортен всекидневник “А Бола”.

На толкова възлиза неустойката за прекратяването на договора на 26-годишния аржентински национал с лисабонските “орли”, ала половината сума ще отиде в касата на Реал Мадрид според условие на договора между двата клуба.

Барселона реши да купи Марк-Андре тер Щеген това лято, но да го остави за още една година под наем в Борусия Мьонхенгладбах, докато изтече договорът на Виктор Валдес. Това информира каталунският вестник “Спорт”.

Вратар №1 в Бундеслигата за последния сезон според статистическата агенция ОПТА, 21-годишният национал на Германия струва 15 млн. евро, ала Барса ще опита да намали цената му заради отлагането на трансфера с една година.

Австралийският вратар Марк Шварцер обяви намерение да напусне английския футболен клуб Фулъм, който привлече холандеца Маартен Стекеленбург от Рома с 4-годишен договор.

"Моето напускане не бива да бъде приемано като голяма изненада. Сега ще си търся друг клуб. В момента няма нищо ясно. Най-важен беше мачът срещу Япония, така че вече започвам да се притеснявам за националния ни тим.", каза Шварцер, който беше съотборник с Димитър Бербатов през изминалия сезон във Висшата лига.

Защитникът Жереми Фо-Поре, който през последните две години игра за Черноморец Бургас, има общо три възможности да продължи кариерата си в България. Едното предложение е да остане при акулите, като за да го убеди в това се е наел лично старши треньорът Димитър Димитров-Херо.

Договорът на играча изтича на 30-и юни, след което става свободен агент. Мениджърът на Фо-Поре обаче е разговарял вече и с ЦСКА и Ботев Пловдив, които са пред Черноморец в класирането и доста по-стабилни във финансово отношение. Не е изключено да постъпят предложения и от чужди отбори след отличното представяне на 25-годишния футболист, юноша на Страсбург.

Агентът му обаче заявил, че той просто ще му представи точно и ясно какво представлява всяка една от офертите, а Жереми ще си избере.

Нападателят на испанския Селта Яго Аспас премина в английския гранд Ливърпул, съобщиха испанските медии. Според радио "Кадена КОПЕ", Ливърпул ще плати 9,1 милиона евро за нападателя, който ще получа годишна заплата от около 1,5 милиона евро.

Слухове и спекулации

Умопомрачителните 60 млн. евро на ръка при подписване плюс нето 23 милиона годишна заплата и 100% от имидж правата му предлагат на Кристиано Роналдо от Пари Сен Жермен, Монако и манчестърските Сити и Юнайтед, за да подпише с тях като свободен агент след изтичането на договора си с Реал Мадрид през юни 2015 г. С тази информация гръмна днес вестник “АС”.

Президентът на “белите” Флорентино Перес опитва да задържи суперзвездата с повишение на заплатата от 10 млн. на 15 млн. евро годишно нето плюс бонуси. В момента CR7 държи 60% от имидж правата си, като не е имал предложения за подобрение на договора си след мегатрансфера си от Юнайтед за 80 млн. паунда през 2009 г. За сравнение, Барселона е увеличила заплатата на Лионел Меси шест пъти от 2005-а насам.

Вижте продължението на трансферния дневник ТУК!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chicharito_3
06.06.2013 23:01

Роналдо в Манчестър сити.... Доста глупаво ми звучи *confused*

rollingstones
07.06.2013 03:07

Тва и баба го знае.... Всеки който си мисли обратно да отиде да се обеси някъде, че хората не е нужно да им търпят простотиите.

madridistaaaaaa
06.06.2013 23:09

Това няма да стане НИКОГА,ако Роналдо напусне Реал,то ще отиде на ,,Олд Трафорд" едва ли ще посмее да иде в друг отбор,като провалените Ман.Сити и ПСЖ!

Messi9818
06.06.2013 22:36

ако Арсенал вземе Алаба ще е супер за тях един от най-добрите на поста си е Австриеца...Гарай-ще е добър трансфер за Юнайтед единствено в техен плюс е да го привлекът..това с Тер-Стеген ми допадна,но нищо и никой не може да промени мнението ми че предпочитам Гуаита,който е свукнал с Испанския футбол игра с Валенсия в ШЛ и не допуска чак толкова много грешки..Фернандинъо е прекрасен играч ,но не съм сигурен дали бе нужен точно на Сити*smile*