Трансферен дневник (25.06.2013 г.)

19:48
Трансферен дневник (25.06.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (25.06.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Тибо Куртоа ще остане за трети пореден сезон под наем в Атлетико Мадрид, потвърди Челси, след като по-рано го стори и испанският клуб.

Белгийският национален вратар подписа със “сините” през 2011 г. от Генк срещу 5 млн. паунда, ала още няма официален мач с екипа на отбора, тъй като моментално бе преотстъпен на “рохибланкос”.

Челси финализира трансфера на Андре Шюрле, съобщава официалният сайт на сините. 22-годишният нападател идва от тима на Байер Леверкузен.

Както е известно, на 13-ти юни от Челси съобщиха, че са постигнали съгласие с шефовете на аспирините за цената на играча. Днес немският национал парафира с лондончани. Договорът на Шюрле е за пет години. Нападателят ще носи фланелката с номер 14 в новия си клуб.

"Много съм щастлив. За мен е чест да играя в Челси. Това е велик клуб със страхотни фенове", коментира новото попълнение на сините.



Словенецът Елведин Джинич вече е футболист на Ботев Пловдив. 27-годишният централен защитник премина успешно медицинските прегледи и подписа договор с клуба. Бранителят ще носи жълто-черната фланелка с номер 3.

Той пристига от белгийския "Шарльороа", за който има 54 мача и 4 гола през последните 3 сезона. Джинич е вторият нов футболист в селекцията на "Ботев" за новия сезон, след Ромарио Кортзорг, който се присъедини към отбора в началото на месец май.



Хамбургер подсили атаката си с нападателя на Базел Жак Зуа. Ханзеатците ще платят 1 млн. евро за състезателните права на 21-годишния камерунски национал.



Френският първодивизионен тим Евиан Тонон договори 22-годишния полузащитник на Ним - Николас Бенезет. Талантът има три участия с младежкия национален отбор на Франция до 20 години.

Бившият аржентински национал Клементе Родригес напусна Бока Хуниорс в посока Сао Пауло. Опитният бранител подписа контракт за два сезона с бразилския гранд.



Английският бранител Къртис Дейвис отново ще играе в Премиършип. Бившият футболист на Астън Вила премина в редиците на Хъл Сити от Бирмингам, като стойността на сделката между двата отбора е 2.25 млн. паунда.



Хееренвеен финализира трансферите на Яник Уидлшут и Магнус Екрем, които бяха закупени съответно от ВВВ Венло и Молде.



Шотландският шампион Селтик си осигури услугите на Вирджил ван Дийк. Изгряващата звезда на холандския футбол пристига на " Селтик Парк" от Грьонинген. Той играе на поста централен бранител.

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Претенциите на Маруан Фелайни да е сред най-добре платените играчи на Арсенал със седмична заплата 100 000 паунда или нагоре шашнаха “артилеристите”, които за момента са охладили мераците си за белгийската звезда на Евертън, твърди “Дейли Мейл”.

Към ден днешен 25-годишният халф печели около 75 000 седмично на “Гудисън Парк” и иска чувствително увеличение, като на “Емирейтс” само Тио Уолкът и Лукас Подолски взимат около 100 000 преди очаквания трансфер на Гонсало Игуаин, който се очаква да получава повече пари.

При тези претенции на Фелайни и неустойката за прекратяването на договора му с Евертън от 22 млн. паунда общата цена на сделката може да достигне чак до 50 милиона, което предизвиква колебания в управата на Арсенал.

Освен това белгиецът настоява за уверения от Арсен Венгер, че ще бъде използван като типичен централен полузащитник, а не като втори нападател, в каквато роля бе поставен при “карамелите” от Дейвид Мойс.

Зенит също проявява сериозен интерес към Фелайни и има финансовата сила да го привлече, завършва “Дейли Мейл”.

Босненецът Перица Иветич пристигна на проби в Локомотив Пловдив. Той е роден на 28 ноември 1986 година и играе като ляв външен халф и като ляв краен бранител. През миналия сезон се е подвизавал в Олимпик (Сараево), където има 26 мача и една асистенция.

Иветич ще започне като титуляр в днешната контрола срещу македонския Хоризонт (Турново) от 18 часа на терена в комплекс „Пири“.

Слухове и спекулации

Наполи е приел офертата на Челси от 58 млн. евро за Единсон Кавани, съобщи официалната клубна радиостанция Радио Марте късно снощи, но сделката още не е окончателна и според “Мирър” късна намеса е направил Манчестър Юнайтед.

“Получихме новина в офиса от много доверен източник, че Наполи е подпечатал сделка с Челси за продажбата на Кавани. Рафа Бенитес също е дал зелена светлина, но преди трансферът да стане официален, Наполи иска да си осигури заместник на Ил Матадор.

Клубът на Аурелио Де Лаурентиис ще получи около 58 млн. евро – лека отстъпка от неустойката за прекратяване на договора (63 милиона), а така се повтаря ситуацията с Есекиел Лавеци и Пари Сен Жермен миналата година. Кавани ще получава по 8,5 млн. евро годишна заплата плюс имидж права”, се казва в съобщението на Радио Марте.

Самият уругуаец предпочита Реал Мадрид, но испанският гранд сега трябва да увеличи офертата на Челси за него, което според “Мирър” е направил Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” са предложили 60 млн. евро на Наполи, а Пари Сен Жермен също не се е отказал от 26-годишния голмайстор на Серия А миналия сезон с 29 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RAFKATA
26.06.2013 00:11

На всеки трансферен дневник пише "Куртоа ще играе в Атлетико Мадрид".Ако почна да броя колко пъти сте написали тази "нова новина" ще излезе над 5 пъти.

Fabregas_boy
25.06.2013 21:59

"Освен това белгиецът настоява за уверения от Арсен Венгер, че ще бъде използван като типичен централен полузащитник, а не като втори нападател, в каквато роля бе поставен при “карамелите” от Дейвид Мойс." Не,че нещо,ама Венгер май го иска като дефанзивен,а на Фелайни му е зор да е атакуващ халф.Може и да се бъркам.