Нерде Левски, where is CSKA

14:15
Нерде Левски, where is CSKA
Астън Вила си е Астън Вила, а някой знае ли къде е Болуспор?

ЦСКА може и да се разпада, може да прибавя всякакви абревиатури и добавки към името си, но щом извън България някой спомене нещо за футбол, първо се сеща именно за ЦСКА. Това е марката! Явно така ще е и години напред, каквото и да се случва от тук насетне с този футболен клуб. Когато ЦСКА тръгне да продава и дори да разпродава, пак получава някакви пари, а в същото време на Левски се налага дори при подаръци да прибягва до услугите на лъскави опаковки и панделки, че понякога и това не е гаранция за сделка.

Стойностите дори не се и доближават, камо ли да има опасност да се докоснат, когато говорим за разпознаваемост на марките. Николай Димитров – Хичо в най-силния момент от кариерата си може и да е бил по-добър от Александър Тонев, но вижте какво се случва с тези двама таланти през това лято. Единият подписа договор с някой си турски втородивизионен тим Болуспор, а другият с Астън Вила, а този клуб изобщо не се нуждае от коментар.

Било е така и винаги ще бъде. Който се е докоснал до ЦСКА, е качил своята стойност, а при Левски дори Лионел Меси би свалил от цената си. Сашко Тонев изобщо нямаше славата на изпечен футболист, когато носеше червената фланелка. Беше един от многото юноши бледни, които притежават качества, и всички притеснения около него се свеждаха до това да бъде държан далеч от познатите изкушения на живота, провалили не една и две спортни кариери. Ако този етап бъде прескочен, вече е ясно, че талантите ще се доразвият.
Николай Димитров – Хичо бе част от така наречения План 2007 и изживя своите моменти на слава по времето на Приказния Левски, дори бе титуляр в някои интересни мачове. Младежът бе в стартовия състав на сините срещу Челси на "Стамфорд Бридж" в групова фаза на Шампионска лига и това в крайна сметка му осигури проби в Арсенал. Това само по себе си е някакъв успех, но нека все пак се има предвид, че Арсен Венгер всяка седмица пробва поне по двама-трима подобни млади играчи от всички краища на планетата.



Сашко Тонев обаче е от ЦСКА и на него проби не му трябват. Кантарът при него показа близо 3 милиона паунда и сделката стана без никакви увъртания и усложнения. Дето се вика, сега за тия пари можеш да си купиш целия футболен клуб ЦСКА плюс акциите на елитния Нефтохимик.
Левски вече не може да продаде играчи дори в Полша, а от там взима изпаднали в немилост футболисти като Цветан Генков. Разликата е от небето до земята. Хората в Европа май като стане дума за България, са готови да платят двойно, ако играчът по някакъв начин се е докоснал до ЦСКА и го пише във визитката му. Излишно е да припомняме, че от последните, които са играли елитен футбол в Англия, само Радостин Кишишев не е бил играч на червения колос от София. Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров и Светослав Тодоров са минали през ЦСКА, макар и последният да е бил само част от школата на "Армията". В Испания бяха Владимир Манчев и пак Мартин Петров и изобщо конвертируемите първенства изобщо не бръснат за слива нищо, което е свързано с Левски. Сигурно при сините през годините е имало интересни играчи, но кой да им обърне сериозно внимание.

Гара Дембеле, добре познатото ни свръхчудовище, мина през Фрайбург, където се запомни с това, че открадна 2 шампоана и 3 сапуна от супермаркет (при 50 хиляди евро месечна заплата тази постъпка е супер идиотщина) и бе натирен някъде в Китай, където вероятно в момента сглобява велосипеди или кой го знае дали изобщо практикува сериозен футбол.
Ако същият Гара Дембеле бе преминал от Локомотив Пловдив в ЦСКА, сега сигурно щеше да си играе или в Германия или във Франция в отбор от елита. Това е вън от съмнение. Просто червените знаят кога, как, на кого и за колко да си пласират стоката.



Като стана дума за Германия, нека си спомним и за Валери Домовчийски. Ако Домо беше направил онзи пробив срещу Леван Кобиашвили от Шалке на стадиона в Гелзенкирхен с червена фланелка, щеше да бъде продаден в Бундеслигата веднага след мача и още щеше да рита на високо ниво. А през последните 2 сезона той просто тренира и получава добра заплата в същата Германия, като последните 12 месеца бе зрител от резервната скамейка на втородивизионния Дуисбург.



Нека се замислим какво щеше да е днес ЦСКА, ако бе на мястото на Левски преди 6-7 години с играчите, които тогава бяха със синия екип. Ако армейците бяха изиграли толкова на брой международни мачове срещу такива съперници в елиминационна фаза в Лига Европа и бяха в групите на Шампионска лига, сега Гърнетата щяха да се къпят във фонтана на народната любов и нямаше да може да се говори с тях, а касата на клуба щеше да прелива с пари. И то при положение че те видимо не умеят да менажират единия от двата най-големи клуба. Просто парите, които Титаните щяха да изкарат от продажбата на играчите си и последвали проценти от следващи трансфери, щяха да ги издържат години напред. Щяха да си оправят и базата, и стадиона, и всичко. А на Левски сделките бяха в руския Химки за Ричард Еромоигбе, в Турция за Георги Сърмов и Хичо, в Херта за Домовчийски, в Израел за Мечо и Топчо, в Кипър за Бардон и Томашич, а Пелето избяга в Германия, като Левски трябва да се радва, че взе близо 400 хиляди евро за него. Ако Станислав Ангелов беше продаден с етикет "ЦСКА", нямаше да падне под милион и половина евро в най-силния момент от кариерата си.

Ето това е една от причините в момента да има играчи, които са съгласни да останат да ритат с ЦСКА дори от ниските групи. Това са момчета, които са хвърлили въдици за сериозни риби, а не за цаца или сладководната и разновидност уклей. След година-две-три те може би ще направят прилични трансфери на добри места. А при Левски, колкото и да се напъват, посоката е ясна – Турция или... Турция. Или нека да е някъде в Европейски съюз, но в отбори, където ЦСКА не пуска дори резервите си за жълти стотинки.
Какво да се прави, историята си е история, традициите са си традиции. ЦСКА дори да прибави Нефтохимик или Металокерамик към името си, ще продава за повече пари и на по-добри купувачи.

Да не говорим, че и Литекс, който е на футболната карта едва от края на миналия век, вече трансферира играчите си по-добре, отколкото го прави вековният Левски.
На нас, журналистите, понякога също не ни е лесно, защото поставете се наше място и се опитайте да намерите качествена снимка на Николай Димитров при представянето му в Болуспор. А Астън Вила си е Астън Вила.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

koldo
14.07.2013 13:38

ЖЕЛЮ, ИЗВИНИ СЕ БЕ !!! КОЛКО ТИ ПЛАТИ БОЙКО, ПРОВОКАТОР !!!

stef4o94
01.07.2013 12:17

Айде като пишете нещо поне го пишете достоверно ! Защо не казвате за Ивелин Попов, който е юноша на Левски, който за няма и цял сезон направи фурор в Русия и бе избран за вторият най-добър футболист в Руското първенство . Или пък за Николай Михайлов - изиграл един мач, който надали ще иска и да си спомня и хоп в ЛИВЪРПУУЛ, нищо че при тях изигра един мач като контрола и бе преотстъпен в бъдещият шампион на Холандия ..

gulit
01.07.2013 00:34

Браво страхотна статия и е абсолютно вярна!

DHamann16
30.06.2013 22:54

Какъв е смисълът от тази статия ? Само да се поради омраза и караници между феновете на Левски и ЦСКА... не знам нарочно ли уинър го слагат това или някой просто иска да си изрази мнението но тази статия само неприятности ще внесе...

gabriel.mandov
30.06.2013 22:15

Пристрастни хора не мисля че трябва да коментират кво става в Левски

degea97_
30.06.2013 20:41

Желю Станков , аз мислех , че хората които пишат статиите не трябва да пишат по симпатии ?

ryangiggs1000
01.07.2013 23:29

Играч на Барселона ли я взе "Златната топка" или играч на ЦСКА?

degea97_
01.07.2013 17:43

Ти турчин ли си бе ? аз съм БЪЛГАРИН и изобщо не гледам на Стелиян и Мартин Петров или Стоичков или Бербатов или , който и да е , РАДВАМ СЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И ИЗОБЩО НЕ МИСЛЯ ЗА НОВИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА А ОКРЪЖНА , ако ти си турчин и когато става дума за БЪЛГАРИЯ делиш на Левски и ЦСКА си за много нужен преглед !

MaLkO_LuD94
01.07.2013 15:04

А я ми кажи ти на колко ще си когато някой леФскар вземе златната топка ? А чакай то и пра пра пра внуците ти няма да са живи тогава :Д То всъщност това няма да се случи никога :Д Поне не е и реалния свят :Д Само може да завиждате на най-добрия български футболист за всички времена *thumb_up* Я ми кажи ти кога леФскар ще постигне нещо от написаното по-долу от мен ??? Май НИКОГА А ? *joking*

ryangiggs1000
01.07.2013 14:24

Чадо,ти на колко си бил когато Стоичков я взе тая "Златна топка"?И може би,но само може би тогава само европейци можеха да я взимат?И отново само може би,един Ромарио имаше 100 пъти по-добри показатели от Хонорис каузата,(пък и спечели СП),но бе бразилец.Я припомни на всички,как Стоичков взе "Златната обувка"?А,чакай ти не си бил роден тогава.Нека ти разкажа,че тогава коефициенти за първенства НЯМАШЕ.И родната А група бе на едно ниво с Ла Лига,ей по този начин играч като Уго Санчез трябваше да ДЕЛИ наградата с наш Ицо.

MultiRedFan
30.06.2013 21:18

Кое точно е писано по симпатии бе, говедо жалко! Човека е изброил факти който говедата никога няма дори и да се доближат до тях. Вие сте никой и ще си останете никой! Сателит на Турски отбори - това е вашето минало и бъдеще ! *lol* *lol*

MaLkO_LuD94
30.06.2013 21:05

Човека е писал по ФАКТИ или ти ще го опровергаеш и сега ще ни изредиш 2-3 играча на Левски които са играли в Англия ??? Да не говорим пък и да са ставали голмайстори там или да са били капитани *lol* Или да са играли финал в ШЛ да не говорим пък да са го печелили и вдигали златната топка *thumb_up*

RVP_Reus
30.06.2013 18:21

Хората са ви дали статия за това кой е отбора на България и пак тревопасните не млъкват. Като толкова сте отворени кажете един футболист от Левски, който е станал звезда на евопейски гранд, защото аз ога дам много от ЦСКА: Стоичков, Костадинов, Бербатов, Лечков, Мартин, Стилян-все легенди. А за Делев ще ви кажа, че ако не беше Титан, то сигурно щеше сега да е звезда. По едно време и Атлетико Мадрид се интересуваха от него. Нелсън и Мораеш бяха продадени в Металург-не лош отбор.

Neooo_1995
30.06.2013 17:48

Левскарите не се надъхвайте много ,ще продължавате да ядете бой от отбора на България.И вечно ще сте 2-ри*cigarette*

lafferty
30.06.2013 16:13

Автора на тази статия явно не може да си намери място от яд, че любимият му отбор потъва като Титаник, обаче всички се спасяват кой на където види, дори и капитана на кораба. Вместо да напише статия в която да подкрепя отбора без да прави сравнения с Левски, той пича се чуди как да създава напрежение и интриги между феновете. На феновете на ЦСКА мога да кажа да си гледат в тяхната паница, защото нещата не са розови и да се стремят по всякакъв начин да помагат на отбора си да оцелее, а не да ми лафят за Левски. Като сте толкова успели и големи, защо сте в това положение сега?

nvidic
30.06.2013 16:08

Пожелавам успех на нашето момче в Англия и дано да стане дори по-добър и да има дори повече успехи и от Бербо ,но тези сравнения не струват ,понеже Тонев не е минал директно в Астън Вила от Цска ,а от Лех Познан и ако не беше отишъл там ,а си беше останал тук ,надали можеше да се говори за такъв трансфер ,но все пак е радостно да гледаме ,колкото се може повече български момчета в чуждестранни отбори ,дано и други младоци изкарат късмет и да се махат от това жалко БГ пародийно първенство ,където всичко се решава извън терена и преди мача !!!

Deco_Sneijder
30.06.2013 16:07

"...Но щом извън България,някой спомене нещо за футбол,първо се сеща именно за ЦСКА..."! Е..това е драфи левскари и няма какво да си кривите душата,ЦСКА е най-великия Български отбор,Левски пък е първият Български отбор играл в ШЛ,Лудогорец пък е първия Български отбор който се качва от долната лига и става шампион..всеки отбор с историята си.. *smile*

marduk509
30.06.2013 15:55

Защо не сравните и великия ви Спас Делев с някой?

MaLkO_LuD94
30.06.2013 16:22

Защото през ЦСКА са минали играчи като Стоичков, Бербо, Марто, Стенли, Лечков, Костадинов, Любо Пенев и др... Все играчи които няма с кой да се сравняват *thumb_up* А да може с великия къ*мит в Самсунспор и ЛЕГЕНДАТА Боримиров в Мюнхен 1860 Изобщо няма смисъл дори да се говори за това кой какви трансфери е направил в Европа и на кой играчите и до ден днешен играят в Англия и Испания *thumb_up*

Blueisthecolour
30.06.2013 15:54

Прасета за какви се взехте бе никога ама никога никой за нищо не ви е взимал!Вие ли играхте в групите на ШЛ през 2006/2007 вие ли стигнахте до 1/4 финал на купата на Уефа?Май не.Левски винаги е бил най-добрият бг отбор и в А група (7:1,7:2,5:0,6:3,3:2(от 0:2 до 3:2) ) и в Европа!

Neooo_1995
30.06.2013 19:33

И по титли сте 2 хахаахх ей това да си вечно втори е много тъпо..

tagen
30.06.2013 19:28

по добре 2 отколкото последни но само вие знаете какво е да сте последни в Европа 10 години подред ...

JlicionE
30.06.2013 19:22

Добре бе...вие кои бяхте НОМЕР3 хахахахахаххаха

fen_BG111
30.06.2013 18:06

Не е зле финал в Лига европа

Neooo_1995
30.06.2013 17:52

Спокойно няма да играем там ,ама вие ако играете сигурно и там ще сте 2-ри*lol**lol**lol*

Neooo_1995
30.06.2013 17:50

Ето ти една истина Левски са "Евроидиотите".

MaLkO_LuD94
30.06.2013 17:48

И на кое по-точно викаш ИСТИНА *joking* Истината е една и тя е че ЦСКА е най-великия отбор на България с най-големите успехи и с най-големите футболисти и това са факти ето това е ИСТИНА *thumb_up*

Blueisthecolour
30.06.2013 16:57

Защото казвам истината нали!

MaLkO_LuD94
30.06.2013 16:16

Ти пиеш ли си хапчетата ? Ако си ги пиеш то тогава вземи ги смени защото тия определено не ти помагат *thumb_up*

JlicionE
30.06.2013 15:56

Те догодина ще играят в СЛ (СЕЛСКАТА ЛИГА) там поне могат да напраят нещо

JlicionE
30.06.2013 15:51

факти та факти...вижте се в момента нямате отбор (повечето юноши)...който ги видяхме как играят в последния кръг срещу Локо...вие в момента сте трагични...къде е Ганчев кадето толкова ми се хвалихте...но БОКЛУЦИТЕ никои не ги иска!!!

Gogata445
30.06.2013 15:30

До коментар [@comment 1398907] от [@user JlicionE]:

Не ми говори вас държавата не е спирала да ви бута от зората на демокрацията ти за коментари ше ми говориш!

Aspiridon
30.06.2013 15:29

Статията е пълна боза. Сравняват се основно Хичо и Александър Тонев, но не се взима под предвид факта, че Тонев премина в Астън Вила не директно от ЦСКА. Левски, че не може да си пласира правилно играчите е факт, но да се изкарва ЦСКА някаква сила в това, само заради един трансфер на Тонев, в който те имат индиректно участие и с успешното развитие на Бербо, Стилян и Мартин е смешно. Последният, ако си спомним се оформни като играч в Сервет. И след толкова успешното им менажиране на трансфертие, къде играе суперталантът Спас Делев?
Колкото до Левски - това им е слабост. 2006-2007 играчите трябваше да се продадат в зимната пауза след ШЛ, но ръководството реши да ги задържи и тук сбърка фатално. А пък Домо беше продаден в Херта през 2008, когато те играеха в Европа. Това, че той не се наложи, не мисля, че има нещо общо с Левски. И в заключение тезата на статията е абсурдна. Никой в Европа не се интересува къде са играли нашите футболисти, докато имат нужните качества. Това, че ЦСКА през годините са вадели повече късмет с точни трансфери, не ги превръща в някаква "марка", която западните отбори гледат с респект. *smile*)

Fedde_Le_Grand
30.06.2013 16:41

С последното изречение не съм съгласен!

ApricotGarden
30.06.2013 15:26

Дано тази статийка разведри поне за днес отчаяните цесекари.

Fedde_Le_Grand
30.06.2013 15:19

Нали изтървахме по същия начин като вас миналия сезон,така че.. Никаква логика в коментара ти не намирам приятел..Ние ако нямаме традиции то незнам кой има,явно вие.. ясно... Айде със здраве *smile*

mistral
30.06.2013 15:17

Няма значение, какъв е отбора и защо са там играчите, впечатли ме, че авторът пише ангро и претенцииите му са май повече от възможностите.
Колкото до парите, наистина където са те, там са и футболистите, вижте какво става не само в Китай, а и в Катар, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Manower
30.06.2013 15:16

"..., но тона е леко нагъл!" в първото изречение.

Manower
30.06.2013 15:15

Хе статията има жилка смисъл, но това е просто леко нагъл! Както са нагли в последно време всички чорбари! То за тези трансфери се знае няма кво си кривим душата, имат много по-добро менижиране, но никога не късно някой да се поправи! Ама и толкова мениджъри са вии изяли главите, от от толкова схеми видяхте Титан до къде ви докара...всичко си има + и -! А за традиции не ми говори г-н Станков, вие не знаете какво е традиция,вие сте едни материалисти и никога няма да разберете какво е традицията, защото не всичко е купи и отличия и само пари, има много повече!!! Ако ЦСКА беше в положението на Левски да изпусне така драматично титлата, бас ловя, че половината фенове щяхте да се откажете от отбора си! Ако поне малко ви беше грижа за традициите и историята нямаше да си докарате клуба го просешка тояга и просене за СПАСЕНИЕ! Защото парите и отличията не са най-важното нещо винаги, повтарям не винаги!

Gogata445
30.06.2013 15:19

Миналата година по какъв начин загубихме титлата че нещо май не си запознат ;д.Не виждам някой да се е отказал от ЦСКА заради тея 8 точки разлика....Не ми се хвалете с Гунди искали са го в Милан така и така Георги Денев са го искали в Реал Мадрид ама никой не ви го плямпа само!ЦСКА е марка и винаги ще означава слава нещо което Левски никога няма да бъде!!!!!

MaLkO_LuD94
30.06.2013 15:19

Миналата година от Лудогорец как я изгубихме ??? Не виждам да има някой да се е отказал ??? Само глупости дрънкате като няма какво да кажете МЪЛЧЕТЕ *thumb_up* Когато фактите говорят и боговете мълчат *thumb_up* А това по-горе в статията са ФАКТИТЕ *thumb_up* Ние феновете ли докарахме клуба до просешка тояга ??? Моля те ЗАМЪЛЧИ *thumb_up*

mistral
30.06.2013 15:00

Статията е на "Тема Спорт", но като оставим клубните пристрастия ми е много странно, че претендиращият за футболен капацитет Желю Станков не знае, че Гара Дембеле играе в момента в китайската Суперлига и по-специално в Wuhan Zall. Първенството не е никакво слабо, дори напоследък сериозно повишава нивото си, в него играят и са играли редица известни футболисти (Дрогба, Анелка, Кануте), треньори в момента там са Марчело Липи и Свен-Йоран Ериксон. Само това ми стигаше да видя, за да спра да чета нататък.

fen_BG111
30.06.2013 17:26

Как според теб едно първенство става силно ? Естествено с пари се постига и Китай ще успее след 10 -15 години

Fabregas_boy
30.06.2013 15:32

Е,тогава съм съгласен с теб.

mistral
30.06.2013 15:23

Ти не разбираш ли, че не споря за това кой къде е и защо е там, а реагирам, че авторът на статията НЕ ЗНАЕ.

Fabregas_boy
30.06.2013 15:17

Абе няма как да убедиш някой,че китайската Суперлига е по-класна от Първа или Втора Бундеслига.Дрогба,Анелка,Липи и т.н. отидоха там не за да показват класа,а по същата причина поради,която Сисе,Раул,Маркес,Анри,Бекъм и т.н. отидоха в арабските и американските лиги,а именно*money*

MaLkO_LuD94
30.06.2013 15:06

Този отбор е новак в първа дивизия и в момента е най-слабият там *thumb_up* Естествено по-добре е от обичайните трансфери в Турция и Израел *thumb_up*

Fedde_Le_Grand
30.06.2013 15:02

И какво ги е довело там?!Май парите,а не класата..

Gogata445
30.06.2013 14:50

Европа от край време е приела запазената марка ЦСКА!!!

RAFKATA
30.06.2013 19:35

Да кото най-добрия отбор в загубите

paunQ
30.06.2013 14:47

Ето това е Левски -> [@link http://vbox7.com/play:44b6627e] ! Много повече от някакви милиони. *smile*

CSKA_1923_SOFIA
30.06.2013 14:47

Фактите са си факти - чисто реални, футболни аргументи!*corner**goal**ball**cool*

Blueisthecolour
30.06.2013 14:39

Тцтцтцтцт от уинъра добре се издадоха,че са от ЦДНА ;д

Отговор
:
14
Fedde_Le_Grand
30.06.2013 14:36

ЦСКА си е ЦСКА !!!Винаги и завинаги по-ГОЛЯМ от Левски,колкото и да не си го признават феновете им..Забрави и по-стари и по-велики играчи минали през ЦСКА,всички знаем кои са..Всички знаем и успехите на ЦСКА вътре и извън България в евротурнирите!!!

Отговор
:
25