Да си в Левски, или не, това е въпросът

11:46
Да си в Левски, или не, това е въпросът
На "Герена" винаги има ръководители, за които не е ясно какво ръководят

Преди десетина дни Станимир Стоилов отказа да се върне в Левски. До преговори не се стигна изобщо, като една от причините е, че самият треньор изобщо не даде признаци за каквито и да е контакти между сините и Ботев Пловдив.

Мъри може и да не го казва в прав текст, но е ясно, че едно от препятствията е Иван Вуцов, който се води съветник към Управителния съвет на Левски. Проблемът е в това, че на "Герена" много добре знаят, че Стоилов не може да понася Вуцов и изобщо вуцовизма като явление в българския футбол.

Ако сините наистина искаха да се стигне до реални преговори, трябваше преди това да прекратят какъвто и да било достъп на Вуцов до управителните тела в Левски. Проблемът обаче явно е по-нависоко. Вуцов бе назначен за съветник от Иво Тонев. А в момента не се знае какъв точно е Иво Тонев в Левски и за какво точно го съветва Иван Вуцов. Нищо лично, но ей така, заради едната прозрачност е хубаво хората да са наясно кой на "Герена" с какво се занимава, какви са му правата и какви задълженията.



И това не е всичко. В Управителния съвет на Левски, чийто председател е Иво Тонев, фигурира и Георги Марков. Какво прави той, с какво се занимава и как помага на клуба, той си знае. Виждам го на годишнината на Левски, където той произнася винаги една и съща реч за Боркиша, за могилката, за приказката на Левски преди 7-8 години и това е.

В УС продължава официално да присъства и Ники Илиев, който също е с неясни функции. Назначен бе от Иво Тонев като шеф на шефа на школата, един вид надзорник на Ясен Петров. Джанини обаче вече не е на "Герена", а откакто Наско Сираков е спортен директор, Ники Илиев не се е мяркал в клуба, понеже и школата вече се ръководи от Тони Здравков.



Член на управата е и Димитър Иванков. Легендарният вратар също е назначен от Иво Тонев. Добре, наясно сме с желанието на Тонев да се обгради с любимци на публиката, като по този начин да е колективен щит на цялото ръководно тяло. Едно е да "храниш" само локомотивеца Иво Тонев, друго е, когато той е в екип с легенди на клуба. Омекотителите на критики вероятно не се чувстват неудобно от синекурните си задължения, защото през пролетта никой не се изпъна да обясни на хората защо Левски се провали и каква е тяхната колективна вина. В официалния сайт на клуба Дончо Донев все още е отбелязан като главен селекционер, въпреки информациите, че има предизвестие за освобождаване, и изобщо в управата на клуба има доста въпросителни.

Божидар Искренов - Гибона пък продължава да е "млад меринджей" на школата. Или важно е за всички не какво ще правят, а да са в Левски като някакви, няма значение какви.

А може би някой слънчев ден Левски ще стане прозрачен като финансиране клуб и с изчистена структура. Сигурно ще се знае какъв точно е бизнесът на Тодор Батков, откъде бърка той, за да плати заплати и помага ли му някой.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Tauros
27.07.2013 12:30

Батков кълчи кълки снощи в час пик в слънчев и хич не го еня за прозрачната структура на клуба ... Докато босовете са сиви,черни,в сянка и излезли от 90 те години,толкова ще е "прозрачна" структурата !!