Пет решения за казуса "Суарес"

13:47
Пет решения за казуса "Суарес"
По всичко личи пътищата на Луис Суарес и Ливърпул ще се разделят през това лято. От ръководството на червените продължават да отричат тази възможност, ала самият играч вече на няколко пъти изяви желанието си да напусне.  Дали това ще стане в посока Арсенал или Реал Мадрид, или някой нов "играч" ще се появи в последния момент – няма особено значение. Важното е, че на "Анфийлд" ще получат огромна  сума за трансфера и това ще им позволи да намерят класна алтернатива на уругвайския стрелец. На вашето внимание, най-интригуващите варианти за заместник на Суарес в атаката на червените, според вестник "Сън".

Луис Муриел
Клуб: Удинезе 
Възраст: 22 г.
Националност: Колумбия
Бивши отбори: Депортиво Кали, Гранада (под наем), Лече (под наем) 
Бразилската легенда Роналдо вече определи колумбиеца като новия Фалкао. Муриел вкара 11 гола в първия си сезон като титуляр с Удинезе, което за първенство като Серия А си е доста добро постижение.  С италианците по принцип се преговаря трудно, но при добро предложение, нищо чудно да се стигне до споразумение. На негова страна е младостта и възможността съответно да адаптира стила си към евентуален нов отбор и ново първенство.

Роберто Солдадо
Клуб: Валенсия
Възраст:  28 г.
Националност: Испания
Бивши клубове: Реал Мадрид, Осасуна (под наем), Хетафе
Тотнъм вече се прицели в испанския стрелец,  но за да се случи трансфера трябва да бъде активирана клаузата от £26 милиона. На практика, за да си позволят Солдадо, шпорите трябва да получат свежи средства от евентуалния трансфер на Гарет Бейл в Реал Мадрид. Това разбира се, съвсем не е сигурно и Ливърпул може да „играе” за опитния нападател.  Солдадо е национал на Испания и има 81 гола в 141 мача във всички състезания за Валенсия.  Футболист от висока класа, който гарантира голове.

Леандро Дамиао
Клуб: Интернасионал 
Възраст: 24 г.
Националност: Бразилия
Бивши клубове: Атлетико Тубарао, Атлетико Ибирама
Отдавна Тотнъм и още няколко клуба в Премиършип следят  24-годишния голмайстор. Но,  бразилците вече дадоха индикации, че няма да продадат Дамиао, ако не получат поне £25 милиона. При евентуалния му трансфер има риск, тъй като никога до момента не е играл в Европа.  Все пак, става въпрос за бразилски национал и качествата му са безспорни. Ако дойде в Ливърпул, би могъл да се превърне в кошмар за  всяка една отбрана.

Пабло Освалдо
Клуб: Рома
Възраст: 27 г.
Националност: Аржентина/Италия 
Бивши клубове: Уракан, Аталанта, Лече, Фиорентина, Болоня, Еспаньол
Аржентинецът с италиански паспорт отбеляза 16 гола за Рома през миналия сезон и изигра 8 мача за скуадрата. Цената му не е особено висока (между 15 и 18 милиона евро ), а все пак , става дума за класен и мощен стрелец. При евентуален негов трансфер, Роджърс ще има възможност да привлече още един или двама качествени футболисти. Това решение, не е за пренебрегване.

Фред
Клуб: Флуминенсе
Националност: Бразилия
Възраст: 29
Бивши клубове: Америка Минейро, Крузейро, Лион
Голмайсторът на Флуминенсе е на 29 години, което може да бъде проблем от гледната точка на мениджъра Роджърс. Наставникът неведнъж е демонстрирал предпочитанията си към по-млади футболисти.  Според световните медии Фред може да напусне Флу за не повече от £5 милиона, което си е направо сделка. Бразилският национал има опит в Европа с Лион.

Луис Суарес с екипа на Ливърпул през миналия сезон:


Графика: goal.com

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kireto1232
27.07.2013 19:27

Много се надявах ,Суарез да остане ама и аз вече невярвам мисля,че от изброените най-добрия избор ще е Солдадо !!

red_army_10
27.07.2013 19:18

Само не знам как изкарахте Освалдо толкова скъп. От Рома са предложили няколко милиона ПЛЮС него за Жервиньо. Смятайте на колко млн. го оценяват от римския гранд.

LFC_Fan93
27.07.2013 20:24

Откъде пък го видя това,че са предложили пари плюс Освалдо,хахаха това е пълна глупост.Няма такова нещо не знам къде си го видял,но не е вярно,то дори не звучи правдоподобно,Жервиньо ще отиде в Рома,но Рома трябва да дадат 8мил,а те засега дават около 6мил.А Освалдо го искат от Фулъм и Саутхемптън,като Фулъм са отправили оферта от 8,6мил,която е била отхвърлена,Рома искат между 15-17мил евро за Освалдо. По темата,Освалдо е добър нападател и е сравнително евтин,но за мен най-добрата опция е Солдадо,клиничен завършек в нак.поле и показателите му показват,че му трябват много по-малко удари за да вкара гол,вярно,че не може да създава положения,но в Ливърпул има много такива хора в лицето на коутиньо,джерард,аспас,алберто,стърлинг,ибе,енрике,джонсън,да сложим и даунинг,който понякога прави добри асистенции,но са прекалена рядкост в неговата игра,но пък работи усърдно на терена,стъридж,въпреки че е нападател също може да създава положения,които солдадо само трябва да направи това в което е най-добър,да ги завърши.Фред също не е лош вариант,но не мисля че имаме какъвто и да било интерес към него.Муриел има много потенциал,но мисля,че в ще имаме нужда от по-опитен и доказан голмайстор,а не поредния пълен с потенциал млад играч,поне не тази позиция.

Luffy
27.07.2013 17:44

хаха Освалдо аржентино-италианското Керъл още известно *lol* вие си ги знаете момчета

luiz_lfc
27.07.2013 16:29

Бих се зарадвал ако вземем Освалдо няма да е скъп а има качества.

LFC_Fan93
27.07.2013 21:22

Доколкото си спомням има клауза за откупуване,но не съм сигурен колко беше 35-40мил евро мисля че беше може и да бъркам не съм сигурен,а иначе цената на самият футболист е 25мил евро,но от Порто никога няма да го пуснат за толкова,както каза,президента на порто ако го продаде ще вземе максимално голяма сума,но пък Мартинез безспорно е страхотен голмайстор.

nikshan11
27.07.2013 20:59

Ако говориш за Джаксън Мартинез,той е прекалено скъп над 30 млн евро,а и Пинто Да Коща собственика на Порто винаги се цигани и гледа да измъкне колкото може пове4е,ето например миналото лято се циганеше и искаше 60 млн паунда за Хълк от Челси

LiverpoolFen20
27.07.2013 16:41

И е по-малоумен от Суарез даже ... От тези 5-мата Солдадо е най-добрият избор за атаката на Ливърпул .На мен все ми се ще да видя Мартинез в Ливърпул ,но за съжаление няма никакъв шанс това да стане ...

Messi9818
27.07.2013 15:49

да взимат Освалдо,много здрав футболист има и качества а и е само 18 мил. *smile*

Marto17
27.07.2013 15:36

СУАРЕЗ ако не иде в РЕАЛ М.. няма да ходи никъде съм сиг. :]

d7211
27.07.2013 15:06

Ливърпул не искат да го продават на пряк конкурент за шампионската лига. И за да го вземе Арсенал трябва да даде 45-50 мл.

ceco06
27.07.2013 14:57

Солдадо или Фред-това са най-класните от 5те изброени! вторият е само година по-стар, а е 5 пъти по-евтин, но по-класа не отстъпва, та според мен той трябва да ни е избора за заместник на Суарез-в отбора ни играчите често само подават-един нападател тип таран като Фред ще ни помогне много

nkrumov
27.07.2013 14:33

Аз лично се надявам ръководството да успее да надцака Тотнъм за Солдадо. А Суарез след мача в Мелбърн го отписах тотално, да го разкарват вече, ако ще и в Юнайтед да отиде - да го продават и да се свършва. Това е Ливърпул! Не може да се отнасяш с този клуб по този начин, или ще си верен, или си събирай партакешите и да те няма.*angry*

rokera_henry
27.07.2013 14:10

Защо ли ми се струва, че това са поредни спекулации с някаква задкулисна цел.. Арсенал и 40 милпаунда? Има нещо, но какво е, ще се види *smile*