Лидерите в Бразилия записаха равенства

11:41
Лидерите в Бразилия записаха равенства
Лидерите Крузейро и Ботафого направиха разочароващи домакински равенства в срещите си от 13-ия кръг на бразилското футболно първенство. Крузейро стигна само до 0:0 срещу Сантос Сао Пауло, а Ботафого завърши 1:1 срещу Гояс след автогол на Андре Баия в средата на второто
полувреме.

Двама отбора събраха по 25 точки, но увеличиха аванса си на върха, след като преследвачът Коритиба загуби с 0:1 на собствен терен от Вашку да Гама и остана с 23 точки.

Световният клубен шампион Коринтианс се изкачи на четвърта позиция с 21 точки след успех с 2:0 над Витория след точни удари на Ралф и Алешандре Пато от дузпа.

Защитаващият титлата си Флуминенсе остана в опасната зона на 14-ото място с 14 точки след домакинско поражение с 2:3 в голямото дерби срещу Фламенго. Два гола за успеха на гостите вкара Ернане, който асистира и за попадението на Елиаш. За Флу два пъти се разписа Рафаел Собис, но това не беше достатъчно.

Шесткратният шампион Сао Пауло претърпя ново разочарование. Тимът загуби с 1:2 като гост на Португеса ФК и остана предпоследен само с 9 точки, като продължи серията си на десет мача без успех. Вратарят Рожерио Сени пропусна дузпа при 1:1. 40-годишният страж, който има над 100 гола от статични положения, не успя да преодолее колегата си Лауро от бялата точка в 55-ата минута. В последствие Диого с второто си попадение в мача в 79-ата минута донесе успеха на Португеса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация