Трансферен дневник (13.08.2013 г.)

19:00
Трансферен дневник (13.08.2013 г.)
Вижте всичко най-интересно от случилото се на трансферния пазар до този час на деня (13.08.2013 г.):

Официално финализирани трансфери

Новата звезда на сръбския футбол Александър Митрович от Партизан (Белград) подписа петгодишен договор в белгийския Андерлехт.

Според информации Партизан ще получи 5 милиона евро за трансфера. Нападателят ще се присъедини към белгийския шампион в края на август след мачовете на Партизан в плейофа за влизане в Лига Европа. (Детайлен преглед на новината)

Чешкият национал Матей Видра, който игра при равенството 0:0 срещу България на 16 октомври миналата година, ще играе под наем в Уест Бромич от Удинезе до края на сезона в английското първенство. (Детайлен преглед на новината)

Вратарят Дани Арансубия напусна изпадналия от елита Депортиво Ла Коруня и премина в Атлетико Мадрид, съобщиха от двата испански клуба. (Детайлен преглед на новината)

Стюърт Даунинг финализира трансфера си от Ливърпул в Уест Хям и е вторият футболист, който преминава от "Анфийлд" на "Ъптън Парк" през лятото на 2013 година. Договорът на английския национал е за четири сезона. 29-годишният атакуващ полузащитник има 34 мача с екипа на Англия. (Детайлен преглед на новината)

Вероятни трансфери, преговори в напреднала фаза

Шампионът Лудогорец води преговори за трансфер на холандското крило от Вилем II - Вирджил Мисиджан, съобщи холандското издание "vi.nl".

Според информацията холандският клуб иска 700 000 евро за правата на 20-годишния играч, докато Лудогорец е предложил по-ниска сума. На този етап Вилем е отхвърлил предложението на Лудогорец, но агентът на футболиста все още вярва, че може да се стигне до споразумение. (Детайлен преглед на новината)

Нападателят Валери Божинов призна, че италианският Парма е първи вариант за него за продължаване на кариерата и се надява до дни да има положително развитие по въпроса. Божинов продължава да тренира с Локомотив София, но пък вчера е имал среща с националния селекционер Любослав Пенев. Двамата са обсъждали ситуацията около нападателя и състоянието, в което се намира.

"Аз преговарям с Парма, Парма преговаря със Спортинг. И така. Надявам се на положително развитие, но аз съм във форма, не спирам да тренирам и очаквам новото си предизвикателство", каза Божинов. (Детайлен преглед на новината)

Реал Мадрид се отказа от намерението си да привлече крилото на Тотнъм Гарет Бейл, твърди сайтът на вестник "The Telegraph".

Според изданието, преди няколко дни се е състояла среща между наставника на Реал Карло Анчелоти и президентът на клуба Флорентино Перес, на която италианецът е заявил, че може да се справи със задачите си и без звездата на шпорите. Своята роля за това Реал да се откаже от покупката на Бейл е изиграло и подписването на новия контракт на Кристиано Роналдо с Белия балет. (Детайлен преглед на новината)

Луиш Нани е готов да подпише нов договор с Манчестър Юнайтед. Това ще сложи край на спекулациите около бъдещето на португалския национал. Най-вероятно новият контракт на крилото с английския шампион ще бъде за четири години. (Детайлен преглед на новината)

Португалецът Педро Еуженио напуска състава на носителя на купата на България по футбол Берое, научи БТА. Очаква се в близките дни ръководството на клуба и играча да постигнат договорка за прекратяване на контракта по взаимно съгласие. (Детайлен преглед на новината)

Слухове и спекулации

След като собственикът на Анжи - Сюлейман Керимов, постави на сергия всички скъпо платени звезди на отбора, европейските грандове отправиха поглед към Махачкала. Милиардерът, който инвестира колосални суми, за да изгради боеспособен отбор за шампионската титла в Русия, промени политиката на клуба, за да смъкне разходите. Ситуацията в Анжи не е много розова и всеки един от футболистите на тима може да бъде освободен при добра оферта.

Топреализаторът на Анжи Самуел Ето'о вече е свързван с трансфер в Челси, а днес британският таблоид "Сън" съобщава, че Вилиан да Силва е попаднал в полезрението на Тотнъм и Ливърпул. От ръководството на двата отбора са били готови да предложат по 35 млн. евро за 25-годишния атакуващ полузащитник, който премина в Анжи от Шахтьор Донецк. (Детайлен преглед на новината)

Ръководството на Тотнъм е на път да привлече изгряващата звезда на хърватския футбол Ален Халилович, който е определян за наследник на Лука Модрич от местните специалисти, съобщи "Дейли Мейл".

Също като Модрич, Халилович е плеймейкър и играе за най-големия хърватски клуб Динамо Загреб. По-рано през годината той беше трансферна цел на Тотнъм и шпорите дори бяха отправили оферта на стойност 17 милиона британски лири за неговите права и тези на Тин Йедвай, но последният подписа с Рома. Според слуховете, настоящата оферта на Тотнъм е на стойност 12 милиона лири. (Детайлен преглед на новината)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BOTEVPD1912
14.08.2013 09:54

Нани ще си седи още 4 години на пейката . В Ман.Ю само си губи формата. Дано този сезон Мойс да го пусне в игра.*smile*