Крузейро остана на върха в Бразилия

11:44
Крузейро остана на върха в Бразилия
Крузейро остана на първо място в бразилското първенство и след мачовете от 14-ия кръг, въпреки че загуби с 1:3 при гостуването на Гремио.

Лидерите останаха с десет души на терена осем минути преди края на първото полувреме заради червения картон на Соуза при резултат 0:0, а веднага след началото на втората част Гремио дръпна набързо с точните изпълнения на Уерли в 58-ата и на Ернан Баркош в 61-ата минута. Нилтон върна един гол в 65-ата минута, но 6 минути след това Клебер узакони победата на Гремио, който се изкачи на 4-а позиция с 22 точки. Също по 22 имат Витория и Коринтианс.

По този начин Крузейро остана с 25 на върха, но пък Ботафого има също толкова и мач по-малко. Коритиба пропусна отново да се върне на върха, тъй като се задоволи само с 1:1 на собствен терен с Португеза и има 24. Домакините бяха по-близо до поражението, тъй като изоставаха с 0:1 заради гола гола на Жилберто в 58-ата минута и червения картон на Пинейро. Все пак малко преди края Бил спаси поне точката за Коритиба.

Носителите на Копа Либертадорес от Атлетико Минейро спечелиха с 2:0 на собствен терен срещу Баия. Леонардо да Силва в 19-ата минута и Александро в 56-ата се разписаха за успеха на черно-белите, които са на 15-о място с 15 точки.

Останалите резултати от кръга: Крисиума- Наутико 3:0, Флуминенсе - Коринтианс 0:0, Гояш- Фламенго 1:1, Сантос - Васко да Гама 1:1, Витория (Баия) - Понте Прета 3:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация