Ботафого оглави еднолично класирането в Бразилия

10:26
Ботафого оглави еднолично класирането в Бразилия
Отборът на Ботафого оглави еднолично класирането в бразилското футболно първенство, въпреки разочароващо домакинско равенство 3:3 срещу Интернасионал в мача от 14-ия кръг на шампионата. Възпитаниците на Освалдо де Оливейра събраха 26 точки и изпревариха с точка Крузейро, който вчера загуби с 1:3 гостуването си на Гремио.

Ботафого се виждаше победител в мача на "Маракана", но гостите стигнаха до равенство в четвъртата минута на добавеното време с гол на Фабрисио. Витиньо изведе домакините напред с гол с десетата минута след асистенция на Кларънс Зеедорф. Интернасионал обърна още до почивката с два гола за една минута на Игнасио Скоко. Зеедорф изравни от дузпа в 65-ата минута, а четвърт час преди края Витиньо с втория си гол даде преднина на Ботафого, която беше загубена в самия край.

Шесткратният шампион Сао Пауло претърпя ново разочарование. Отборът на Пауло Аутуори стигна само до 1:1 срещу гостуващия Атлетико ПР. Така домакините записаха 11-и пореден мач без успех в шампионата и останаха на предпоследната позиция с 10 точки.

Родриго Кайо откри за Сао Пауло в 18-ата минута, но Пауло Байер изравни от дузпа девет минути преди почивката. Гостите записаха шести пореден мач без поражение и се изкачиха на осмо място с 21 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация