Атлетико Паранензе запази шансовете си за титла

10:07
Атлетико Паранензе запази шансовете си за титла
Обрат и първи три точки за последните три кръга в бразилското първенство запазиха шансовете за титла на отбора на Атлетико Паранензе, който се наложи с 2:1 над Крисиума в мач от 15-ия кръг на шампионата. За победителите точки бяха Пауло Байер от дузпа и Алвеш Едерсон, които заличиха гола преднина на съперника в последните минути на домакинската среща за Атлетико.

Ботафого оглави еднолично временното класиране, след като се наложи с категоричното 3:1 над Португеза. Лидерите са с актив от 29 точки, следвани от Крузейро с една по-малко. Гремио и Коринтианс са трети и четвърти с по 25 точки в своя актив, а Атлетико Паранензе се изравни с Коритиба след 15-ия кръг, като двата тима изостават с по една точка.

Ботафого и Португеза не успяха да си отбележат гол до средата на второто полувреме и мачът вървеше към нулево равенство, което се получи при три от други в неделната програма на Серие "А". В 66-та минута обаче Ботафого поведе чрез Фабиан Боливар, а само пет по-късно в полза на Португеза се разписа Силва Луис. Равенството не се задържа дълго и гостите стигнаха до нови два гола чрез Мариано Маркес и Перейра Фио, които оформиха крайното 1:3.

Крузейро остана на второто място в класирането, след като разгроми Витория с 5:1 Витория с попадения на Лео, Майке, Умберто Боргес, Перейра Рикардо и Винисиус Араухо.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация