Райо Валекано и Виляреал започнаха с победи

09:12
Райо Валекано и Виляреал започнаха с победи
Отборът на Виляреал стартира с победа в първия си мач след завръщането в испанската Примера дивисион. Жълтата подводница се наложи драматично с 3:2 като гост на друг новак в елита - Алмерия.

Алмерия поведе с гол на Родри в 39-а минута, но автогол на Себастиан Дубарбир възстанови равенството в 65-а минута. Нов гол на Родри отново даде преднина на домакините в 74-а минута. Отлични изяви на новото попълнение на Виляреал Джовани дос Сантос вдъхновиха Виляреал за обрат в края на мача. Мексиканският нападател изравни в 83-а минута, а три минути по-късно асистира на Джонатан за победния гол за Виляреал.

Райо Валекано победи с 3:0 у дома новака Елче, който отново е в елита след 24 години по долните дивизии. Алберто Буено вкара два гола, а Алберто Переа се разписа веднъж за успеха на Райо.

Двубоят започна с мълчалив протест на феновете на Райо, които изразиха недоволство срещу решението на испанската лига да насрочва мачове за понеделник и петък в късните часове по искане на телевизиите.

Еспаньол измъкна точка при гостуването на Селта в третия мач, игран снощи. Домакините от Виго поведоха с голове на Алекс Лопес (42) и Чарлес (46), но Еспаньол стигна до крайното 2:2 с попадения на Виктор Санчес (53) и Тиеви Бифума (75).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация