Сао Пауло изплува от зоната на изпадащите

11:05
Сао Пауло изплува от зоната на изпадащите
Нападателят Елиаш вкара по един гол във всяко полувреме и осигури победата на Ботафого с 2:1 над Сантос, която доближи отбора на 4 точки от лидера Крузейро. Холандският ветеран Кларънс Сеедорф също игра на ниво в този мач от 21-ия кръг на бразилското първенство.

В 67-ата минута Сисеро върна едно попадение за домакините от Сантос, които са на 9-о място с 28 точки.

Крузейро постигна седма поредна победа, като този път се наложи с 1:0 над Атлетико Паранаензе на стадион "Минейрао". Дефанзивният полузащитник Нилтон вкара единственият гол в 35-ата минута, въпреки че лидерите отправиха 19 удара в мача срещу само 6 за гостите от Парана. Поражението сложи край на серията от шест поредни мача без загуба на гостите.

Крузейро води в класирането с 46 точки, пред Ботафого с 42, Гремио с 37 след домакинската загуба от Атлетико Минейро. Атлетико Паранаензе остана на 4-а позиция с 35, следвани от Интернасионал с 34 и световните клубни шампиони от Коринтианс с 30.

Сао Пауло изплува от зоната на изпадащите в първия мач след връщането на Муриси Рамальо на треньорския пост, побеждавайки Васко да Гама като гост в Рио де Жанейро с 2:0. Защитникът Родриго Кайо откри резултата в 31-ата минута, засичайки центриране от корнер. Друг бранител - Антонио Карлош затвърди успеха на Сао Пауло в 70-ата минута, наказвайки грешка на вратаря ва Васко да Гама - Диего Силва.

При това положение Сао Пауло излезе над чертата на изпадащите по голова разлика, като долу падна Васко да Гама. Двата отбора, както и този на Крисиума, имат по 24 точки. На 18-о място е Португеза с 22, който падна при визитата си на Флуминензе с 1:2.

Останалите резултати от 21-ия кръг:
Коринтианс - Гояш 1:2, Понте Прета - Фламенго 1:1, Крисиума - Интернасионал 0:1, Коритиба - Баия 2:2, Витория (Баия) - Наутико 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация