Крузейро спечели дербито на върха

12:27
Крузейро спечели дербито на върха
Крузейро спечели с 3:0 срещу гостуващия Ботафого в дербито на върха от 22-ия кръг на бразилското първенство. Така възпитаниците на Марсело Оливейра записаха осми пореден успех в шампионата и се утвърдиха на върха с 49 точки, със 7 аванс пред съперника.

Нилтон откри резултата в добавеното време на първата част, след като засече от въздуха подаване в наказателното поле на Вилиан. В 54-ата минута гостите пропуснаха отлична възможност да изравнят. Бившият полузащитник на Милан и Реал Мадрид и холандски национал Кларънс Зеедорф стреля край гредата от дузпа. Бившият нападател на Реал Мадрид, Арсенал и Рома Жулио Баптища реши мача с два гола в края. Баптища, който влезе като резерва на мястото на получилия контузия автор на първото попадение Нилтон, направи 2:0 в 81-ата минута от дузпа отсъдена за нарушение на Боливар срещу Евертон Рибейро в наказателното поле. Три минути преди края бившият бразилски национал, който беше привлечен през лятото от испанския Малага, се разписа отново след подаване на Дагоберто.

Крузейро търси първа титла от 2003 година насам, докато преследвачът Ботафого няма трофей от шампионата от 1995 година.

Гремио пропусна възможността да се доближи до второто място след 1:1 като домакин на Сантос. Гостите изравниха в 86-ата минута с гол на Вилиан Жозе и така тимът на Ренато Гаучо остана трети с 38 точки. За домакините резултата откри бившият халф на Манчестър Сити и Шахтьор Донецк Елано Блумер в 73-ата минута.

Световният клубен шампион Коринтианс допусна трета поредна загуба след 0:2 от Понте Прета като гост и падна на седмо позиция с 30 точки.

Защитаващият титлата си Флуминензе пък обърна Крисиума с 2:1 като гост след две попадения на Бруно. След три успеха и две равенства в последните си пет мача момчетата на Вандерлей Люксембурго прогресираха до десетата позиция с 29 точки.

Сао Пауло се измъкна от зоната на изпадащите след успех с 1:0 на собствен терен над шампиона в Копа Либертадорес Атлетико Минейро. Уелитон вкара единственото попадение за третата поредна победа, която изкачи отбора на 13-о място с 24 точки. Атлетико Минейро е 12-и с точка повече.

Вашку да Гама допусна два гола в края и загуби с 1:2 при домакинството си на Витория. Така след третото си последователно поражение тимът на Доривал Жуниор остана сред изпадащите на 17-о място с 24 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация