Той не е типичният бразилски футболист

10:54
Той не е типичният бразилски футболист
Кака може да не отстъпва по футболни качества на Роналдиньо, Адриано или Феномена Роналдо, но той не е типичната бразилска звезда. През деня живее само за футбола, а нощем - спи. Няма никакви скандали около него, нито похождения и запои по нощни клубове.

Напротив, полузащитникът проповядва любов към Бога и неговите ценности и прекарва свободното си време с жена си Каролине, с която са женени от ноември 2005 г.

За разлика от повечето бразилски футболисти той не е израснал във фавелите (бразилско гето), а в богато семейство. Образованието, което получава като малък, го откроява сред съотборниците му в момента. Кака е част от Евангелистката църква и когато спечели Шампионската лига с Милан, показа фланелка с надпис "Принадлежа на Иисус". На терена също е за пример, както и извън него - винаги демонстрира уважение към противника и съдията.

На 27 години той може да се похвали със забележителна визитка, макар да е играл само за 2 клуба в кариерата си - Сао Пауло и Милан. Със Сао Пауло успява да вземе само първенството на щата Сао Пауло, но по това време става и световен шампион с Бразилия в Япония и Южна Корея. След това заминава за Италия, където повежда Милан към няколко отличия, сред които Шампионската лига и 2 суперкупи на Европа. Печели и "Златната топка" и наградата на ФИФА за най-добър играч на годината през 2007 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари