Иниеста контузен, пропуска Купата на Конфедерациите

15:44
Иниеста контузен, пропуска Купата на Конфедерациите
Полузащитникът на Барселона Андрес Иниеста отпадна от състава на националния отбор на Испания за Купата на Конфедерациите, след като допълнителни тестове показаха, че мускулната травма на едното му бедро е по-тежка от очакваното.

Докторът на испанския тим Оскар Селада е категоричен, че играчът няма да може да играев предстоящия турнир.

"На медицинско ниво, той не е в състояние да участва в турнира. Има голям вероятност за влошаване на травмата. Той вече имаше контузия на финала в Шампионската лига и ние просто не искаме той да получи нова травма на същото място. Андрес ще напусне лагера на тима още днес и  ще бъде извън игра от шест до осем седмици, но това ще зависи от медицинския щаб на Барса. Футболистът има нужда от дълъг период за да се възстанови", заяви лекарът.

Иниеста получи травмата в началото на май, но усложни нещата по време на финала в Шампионската лига срещу Манчестър Юнайтед, спечелен с 2:0. Европейският шампион Испания лети в неделя за Баку, където ще играе контрола с Азербайджан, преди да замине за Южна Африка. "Ла фурия" играе в първия си мач от Купата на Конфедерациите от Група "А" срещу Нова Зеландия на 14 юни, а след това среща Ирак и ЮАР.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация