Лидерът Крузейро претърпя втора поредна загуба

11:49
Лидерът Крузейро претърпя втора поредна загуба
Втора поредна загуба претърпя лидерът в бразилското първенство Крузейро, този път с 0:1 при гостуването на Атлетико Минейро. Въпреки поражението обаче авансът им от 10 точки след 28 кръга е доста комфортен. На 2-о място се изкачи Ботафого, който обърна Фламенго в дербито на Рио де Жанейро от 0:1 до 2:1. Гремио се смъкна на трето място след равенство 1:1 като гост на Флуминенсе. И двата отбора имат по 49 точки, но головата
разлика на Ботафого е по-добра. Крузейро води с 59, а на 4-а позиция е Атлетико Паранензе с 48.

Непривлекателни, скучни и мачове на бавно темпо характеризират бразилското първенство от няколко сезона насам. Снощните издания на някогашните горещи дербита също потънаха в сивотата на посредствеността, като за цялото първо полувреме в мача на Атлетико Минейро и Крузейро имаше едва два удара във вратите. Единственото попадение дойде в 86-ата минута след експлозия на терена на ветерана Фернандиньо, който до този момент беше незабележим. Той се пребори със защитник и прати топката до лявата греда. Носителите на Копа Либертадорес бяха без звездата Роналдиньо, който е контузен. Все пак и с това поражение Крузейро изглежда фаворит за първа титла от 2003-а година насам.

На новата "Маракана" Ботафого инкасира гол от съперника си Фламенго още в 13-ата минута чрез Ернане, но три минути преди края на първото полувреме Геге изравни. Рафаел Маркес изведе черно-белите напред в 63-ата минута и съответно на 2-о място в класирането.

Гремио също е с 49 точки, но отстъпва само по броя на отбелязаните голове от Ботафого. Те завършиха 1:1 като гости на Флуминенсе. Рафаел Собис изравни за Флу в добавеното време, а само тимът се намира в зоната на изпадащите само с три точки над Крисиума, който е застрашен.

Атлетико Паранензе се доближи на точка от Ботафого и Гремио след победата с 1:0 над Португеза на своя стадион в Коритиба. Единственото попадение вкара Марсело още в 1-ата минута, а до края на мача и двата отбора блъскаха топката от всяко положение.

Васко да Гама продължава да бъде замесен в битката за оцеляване, след като отстъпи с 2:3 на директния си съперник Крисиума като гост. След този мач и двата отбора са с по 32 точки и се намират под чертата на оцеляването. На стадиона в Санта Катарина футболистите на Васко на два пъти изравняваха резултата, но заиграха с човек по-малко от 61-ата минута заради червения картон на Уили и после нямаха сили да вкарат трети гол.

Резултати от 28-ия кръг: Атлетико Минейро - Крузейро 1:0, Атлетико Паранензе - Португеза 1:0, Ботафого - Фламенго 2:1, Крисиума - Васко да Гама 3:2, Гояш - Баия 3:1, Интернасионал
(Порто Алегре) - Наутико 4:1, Сао Пауло - Коринтианс 0:0, Сантос - Понте Прета 2:1, Флуминенсе - Гремио 1:1, Витория (Баия) - Коритиба 2:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация