Гришо: Надявам се хората в България да оценят успеха ми

11:08
Гришо: Надявам се хората в България да оценят успеха ми
Григор Димитров спечели първа титла в кариерата си от турнир на АТП, след като триумфира в Стокхолм вчера. Най-добрият български тенисист надигра на финала испанеца Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4, а след триумфа даде интервю за официалния сайт на АТП.

"Чувството да си шампион е ново за мен. Все още съм като зашеметен. Много съм щастлив. Това означава много за мен и за всички, които ме подкрепяха през тези години - семейството ми, приятелката ми и всички други около мен", коментира Димитров.

"Получих над 30 съобщения на телефона веднага след финала. Най-специалните естествено бяха от близките ми и приятелката ми", каза още българският тенисист.

Димитров е първият българин с титла на АТП и се надява неговият пример да последват и други млади тенисисти в България.

"Тази титла е голям личен успех, но също и за родината ми. Моите сънародници в България имаха нужда да видят подобен успех. Надявам се хората в България да оценят този успех и той да мотивира малките деца и хората в клубовете да работят още по-здраво", каза Григор.

"За разлика от предишния ми финал в Бризбейн, сега бях по-спокоен. Тогава се хвърлях за всяка точка, а сега просто трябваше да остана в мача и да чакам търпеливо. Тази титла ще я помня цял живот. Опитах да играя на постоянно ниво през цялата седмица. Много ми помогна и треньорът ми Роджър. Първото нещо, което той направи, е да ме вкара във фитнеса. Хубаво е, че започнахме сътрудничеството си с титла. Мисля, че когато човек е организиран и има добра организация около него, това помага много. Обичам да играя на твърди кортове, също в зала. Там няма слънце, вятър, всичко е константно", продължи българинът.

Той благодари на своя баща, който му е дал пътя за големия тенис.

"Баща ми ме научи как да играя тенис. Дължа всичко на него. Като малък гледах много играта на Пит Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер. Но постепенно развих собствен стил, не искам да копирам никого", каза още Григор Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Crissstiano
21.10.2013 11:13

Повечето го оценят. Дано това да е първата от многото титли !