Дида спаси три дузпи при успех на Гремио за Купата

12:55
Дида спаси три дузпи при успех на Гремио за Купата
Вратарят-ветеран Дида спаси три дузпи и помогна на Гремио да преодолее Коринтианс на четвъртфинала в турнира за Купата на Бразилия. Редовното време и продълженията завършиха 0:0, както приключи и първата среща. След това започна изпълнението на дузпите, а Дида спаси решителната последна дузпа на бившия си съотборник в Милан - Алешандре Пато. Пато се засили и опита да бие леко и технично в центъра, но вратарят не ес подлъга и улови топката.

"Очаквах изпълнението му в средата, просто го изчаках да го направи", заяви 40-годишният Дида относно удара на Пато, след който стана известен и крайният резултат 3:2 в полза на Гремио при 11-метровите изпълнения.

Освен на Пато, вратарят спаси удари на Еденилсон и на плеймейкъра Данило.

На полуфинала Гремио ще излезе срещу отбора на Атлетико Паранаензе, който се класира за първи път в историята си на полуфинал в турнира. Атлетико Паранаензе удържа 0:0 на собствен терен срещу Интернасионал (Порто Алегре), а в първата среща завърши 1:1 и така отива на полуфинал по правилото за повече отбелязани голове на чужд терен. Въпреки сериозните фигури като Андрес Д'Алесандро, Диего Форлан и Инасио Скоко, отборът на Интернасионал не застраши по никакъв начин вратата на домакините от Парана.

Още една голяма звезда спира до тук в турнира. Това е холандският полузащитник Кларънс Зеедорф, който не успя да избута Ботафого. Черно-белите бяха разгромени с 0:4 пред 50 хиляди души на стадион "Маракана" от Фламенго, докато в първата среща беше постигнато равенство 1:1. Нападателят Ернане заби хеттрик за Фла, който ще играе в следващия етап с победителя от двойката Вашку да Гама - Гояс. Първата среща завърши 2:1 за Гояш, а тази нощ е реваншът в Рио де Жанейро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

chelsea_fannn
24.10.2013 20:01

Дида е класа ..... Незнам защо го слагат зад Касияс , Чех и Буфон ....

chelsea_fannn
03.11.2013 21:41

Над тях да но под тях не ....

Van_Nistelr00y
27.10.2013 20:18

Защото е 8 класи под тях,нямаш право да казваш тези имена в едно изречение *lol*