Гришо загуби от Дел Потро в Париж

17:40
Гришо загуби от Дел Потро в Париж
Григор Димитров отпадна в третия кръг на Мастърса в Париж с награден фонд 2 646 495 евро. Първата ни ракета загуби от Хуан Мартин Дел Потро с 6-3, 3-6, 4-6.

Нашият тенисист, който вече надви във френската столица силни тенисисти като Микаел Льодра и Фабио Фонини, вече има две поражения от двата си мача с Дел Потро, който е поставен под номер 4 в Париж.

Българинът направи пробив при 2-1 в своя полза в началото на първия сет и поведе с 3-1 на аржентинеца, а след това затвори подаването си за 4-1. Гришо доигра спокойно сета и поведе в резултата след 6-3 в него. Вторият сет започна равностойно, но при 3-2 Дел Потро успя да пробие сервиса на първата ни ракета и в крайна сметка спечели втората част с 6-3, изравнявайки резултата.

В третия сет, двамата не допуснаха пробив на свой сервис, докарвайки нещата до 4-4. Тогава обаче си пролича сериозния опит на Дел Потро. Гришо направи няколко решаващи грешки срещу концентрирания си противник, допусна пробив и в последствие загуби мача от аржентинеца, който се намира в страхотна форма, след като през уикенда спечели турнира в Базел.

Така Григор Димитров се размина с евентуален нов мач с Роджър Федерер. Съперник на "ФедЕкспрес" ще бъде аржентинския състезател, разбира се, ако швейцарският маестро надвие по-късно днес Филип Колшрайбер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари