Легенда на Бразилия скочи на Манчестър Юнайтед

20:01
Легенда на Бразилия скочи на Манчестър Юнайтед
Легендата на бразилския футбол Карлос Алберто, който е световен шампион с "кариоките", изригна срещу английския тим Манчестър Юнайтед, пише "Манчестър Ивнинг нюз".

Причината е трансферът на 17-годишния защитник Додо на "Олд Трафорд". Футболистът на Коринтианс ще с присъедини към лагера на "червените дяволи" в началото на предсезонната подготовка, като шефовете на английския клуб са платили номинална трансферна сума за защитника.

"Срамно е това, което Юнайтед прави на бразилския футбол. Правилата им позволяват по изключително елементарен начин да крадат най-добрите млади футболисти и по този начин нашите клубове не могат да се развиват", изригна Карлос Алберто.

"Тези футболисти имат нужда да натрупат определен опит в нашето първенство и после да бъдат продадени за адекватни суми в Европа. ФИФА трябва да се намеси, защото положението е нетърпимо", допълни легендата на бразилския футбол.

Напомняме ви, че в последните два сезона, Манчестър Юнайтед си осигури почти без пари правата на трима от най-големите млади таланти в Бразилия. Става дума за близнаците Рафаел и Фабио Да Силва и техничният халф Родриго Посебон. Сега снажният бранител Додо също ще стане част от плановете на сър Алекс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

cob
09.06.2009 10:30

абсолютно съм съгласен с него а още повече ,че тези играчи седат резерви цял сезон...

Notlike
08.06.2009 21:41

Не може така. Просто младите играчи се нуждаят от практика, а в големите клубове такава няма. Едно е да играеш срещу резерви, друго е срещу грандове, да трупаш опит. А и в Бразилия играят своя техничен футбол, а не привикват към грозния английски стил, който ние харесваме, но да не забравяме, че най-добрите техничарки в Англия именно са чужденци от Южна Америка *smile*

TigerJK
08.06.2009 21:38

добре ще е да се понатрупа някакъв опит в Бразилия.. иначе тези играчи привикват от малки към Английското първенство и после като излязат на световно те с нищо не изненадват европейските отбори, защото играят английски стил.