Левски намери заместник на Гари Родригес

09:15
Левски намери заместник на Гари Родригес
Ръководството на Левски избра кой да замести трансферирания в Елче Гари Родригес. Сините водят преговори с крилото на френския първодивизионен Реймс Флойд Айте, съобщава "Тема Спорт". Той е роден на 15 декември 1985 година, висок е 173 сантиметра и тежи 71 килограма. Роден е в Бордо, Франция, но играе за националния тим на Того. За страната си има 18 мача.

В периода 2008-2011 година е собственост на Бордо. Изиграва обаче само 7 мача за първенство, тъй като на два пъти е преотстъпван. През сезон 2008/09 той носи екипа на Анже. В 33 мача отбелязва 3 попадения. След това е пратен под наем в Нанси. Там в 6 двубоя реализира едно попадение. През 2011-а правата са му откупени от Реймс. В първия си сезон участва в 18 двубоя, бележи 3 пъти и помага на отбора да спечели промоция за френската Лига 1. В миналото първенство има 20 мача, точен е два пъти. А през настоящето е несменяем титуляр -19 срещи с 4 попадения, а тимът му е на 9-о място в класирането. Любопитното е, че в последния кръг бележи на Марсилия при домакинската загуба с 2:4. Реализирал е още и срещу Монпелие, Аячо и Евиан.

В момента ръководството на Левски води преговори с колегите си от Реймс, както и с Флойд Айти. Играчът е дал принципното си съгласие да премине при сините. Причината е, че иска да се пробва в евротурнирите. В момента Левски пробва да убеди и агента му, че "Герена" е правилен избор за продължаване на кариерата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация