Нишикори спаси 4 мачбола и обърна Ферер, Серина чака Шарапова

09:24
Нишикори спаси 4 мачбола и обърна Ферер, Серина чака Шарапова
Японецът Кей Нишикори се класира за четвъртфиналите на турнира в Маями, след успех над Давид Ферер в изключително оспорвана битка, продължила повече от три часа. Азиатецът, който отстрани Григор Димитров в трети кръг, се наложи над испанеца със 7-6 (9-7), 2-6, 7-6 (11-9).

За Нишикори това бе десета победа над тенисист от Топ 10. Миналата година на същия турнир японецът загуби именно от Ферер, но сега успя да го победи след истинска драма. За място в полуфиналите 24-годишният Нишикори ще се изправи срещу Роджър Федерер, който унижи Ришар Гаске, побеждавайки го с 6-2, 6-1 само за 48 минути.

Първата ракета в света Рафаел Надал изигра поредния си силен мач и се наложи над Фабио Фонини с 6-2, 6-2 за един час. Съперник на Рафа в следващия кръг ще бъде Милош Раонич. Канадецът остава в турнира сред успех над Бенямин Бекер с 6-3, 6-4.

При жените Серина Уилямс и Мария Шарапова записаха победи и ще се изправят една срещу друга в полуфиналите. Американката нямаше никакви проблеми срещу Ангелик Кербер и я победи с 6-2, 6-2, а рускинята се наложи над Петра Квитова със 7-5, 6-1. Маша има само две победи над Серина в 17 мача, като последната от тях датира от далечната 2004 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация