\"Ла Фурия\" отвя и ЮАР, африканците продължават след нулево реми между Ирак и Нова Зеландия

23:24
\"Ла Фурия\" отвя и ЮАР, африканците продължават след нулево реми между Ирак и Нова Зеландия
Испания записа трета победа, този път с 2:0 срещу ЮАР в последен мач от група А в турнира за Купата на Конфедерациите. Въпреки загубата обаче, домакините на "малкото световно" също продължават напред, след като Ирак не успя да надвие Нова Зеландия в другата среща от групата, завършила 0:0.

Двубоят започна с натиск на Европейския шампион, но до сериозни опасности пред вратата на ЮАР не се стигна. Африканците заложиха на дефанзивна тактика, която даде резултат преди почивката и Испания трудно организираше атаките си.

Единственото чисто положение за "Ла Фурия" през първото полувреме бе на Фернандо Торес, който в 35-а минута излезе на добра позиция, но вратарят на ЮАР спаси удара му.

Първите минути на второто полувреме отново преминаха под диктовката на иберийците и в
51-а Франсеск Фабрегас бе спънат в наказателното поле на африканците. Давид Вия застана зад топката, но вратарят на домакините изби удара му, а след това парира и добавката на Карлес Пуйол.

Само минута по-късно обаче, Вия получи хубав пас зад гърба на противниковата защита и елегантно изведе Испания напред в резултата.

ЮАР демонстрира желание за обрат, но положения пред Хосе Рейна липсваха. В 72-а минута влезлият след почивката на мястото на Фернандо Торес Фернандо Лиоренте направи 2:0 в полза на своите след центрирате от фаул и разбъркване в наказателното поле на африканците.

До края и двата тима пропиляха по едно изгодно положение за гол.

Стартовите състави на двата отбора:

Испания: Рейна, Пуйол, Пике, Албиол, Арбелоа, Бускетс, Шави, Фабрегас, Риера, Вия, Торес

ЮАР: Куне, Гакса, Мокоена, Бут, Масилела, Пиенаар, Мхлонго, Дикгаои, Сибая, Модисе, Паркър

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

UltraBlueHool
21.06.2009 00:42

Нали една част от ромите от България идват от Иран.Едната от Индия другата от Иран.Този техен наследник не се бърка.И има защо да е щастлив нали е циганин.

BaBuLcHo
21.06.2009 00:08

stanio76 Ирак не продължават бе брат .. те завършиха 0:0 с Нова Зеландия и по този начин напред продължават ЮАР *wink*

stanio76
21.06.2009 00:00

класата сие класа - радваме се эа Ирак, че продалжават

paunQ
20.06.2009 23:29

Добър мач между отборите на Испания и ЮАР. Много положения, изпусната дузпа.. Много добре, че домакините продължават. Заслужават го!