Легендарен голмайстор окачва бутонките на пирона

19:36
Легендарен голмайстор окачва бутонките на пирона
Бившият нападател на националния отбор на Англия Кевин Филипс ще прекрати футболната си кариера в края на сезона.

40-годишният Филипс стана голмайстор на английската футболна Висша лига с 30 попадения за Съндърланд през сезон 1999/2000.

Нападателят в момента играе за втородивизионния Лестър Сити, който в началото на месеца си осигури промоция за елита за първи път от 2004 година, а освен това спечели и титлата в Чемпиъншип.

Последният мач за Филипс ще бъде в събота, когато Лестър е домакин на Донкастър Роувърс.

Нападателят е играл за отборите на Кристъл Палас, Уотфорд, Саутхямптън, Астън Вила, Бирмингам, Блекпул и УБА. Той има и 8 мача за националния тим на Англия.

"Всяко дете мечтае да играе за отбори като Манчестър Юнайтед и Челси и на печели титлата във Висшата лига. Аз съм доволен от кариерата си и не съжалявам за нищо", заяви Филипс.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
30.04.2014 08:03

Да допълня, че много спортни медии не го забелязват и прави чест на уинър, че пускат тази статия.*wink*

Jason_Scotland
30.04.2014 08:01

Кевин Филипс е истинска легенда и роден натурален голмайстор.
Жалко, че в статията няма статистика за головете му, защото той е някъде там в челото за всички времена.
Както каза Алън Хансен в МОТД никога не се разбра защо такъв голаджия никога не игра в голям отбор.
Успехи в бъдеще му желая.

golemiq_geshan
28.04.2014 19:53

Как може уинъри да изброите толкова отбори , за които е играл и да не изброите най - важния и този , за който е бил НАЙ - УСПЕШЕН , а именно СЪНДЪРЛАНД !! Лично аз нападатели като Кевин Филипс , Джеймс Бийти , Алън Шиърър и Роби Фаулър винаги ще помня , това са наистина класни нападатели от Висшата лига , а не разни минаващи и заминаващи през елита на Англия , на които изобщо не им пука за самото първенство , а само за парите и купите като сегашните "звезди" и това го казвам като голям фен на КАЛЧОТО

golemiq_geshan
28.04.2014 22:46

Говорим за нападатели , които ПРИДАВАТ ИСТИНСКАТА МАГИЯ на Висшата лига , не преминаващи и да търсят по до - добър отбор да избягат или да отидат в друг по - силен от Англия ! Тези нападатели , които изброих , а и не само , са ИДЕАЛЕН пример за футболисти , които никога не биха напуснали Англия за нещо по - голямо , Майкъл Оуен можеше да спадне към тях , но излезе к*рва , не следя футбола от вчера и ония ден , говоря за легенди на АНГЛИЙСКИЯ ЕЛИТ !! Хора , които наистина им пука за ВИСШАТА ЛИГА и отборите , в които са играли ! Повярвай ми с невероятната си харизма , тези нападатели винаги ще бъдат легендарни за Висшата лига

wba
28.04.2014 22:23

Гешане с тебе във всяка тема ли ще спорим ? *smile* Значи Филипс е добър нападател, но да се пише легендарен не е правилно. Има едва 8 мача за националния отбор и дори няма вкаран гол. Това, че е спечелил голмайсторския приз не го прави легендарен. Като цяло е обикалял слабаци и Съндърланд мажи речи му е връх на кариерата. Пак казвам добър нападател. Голяма лисица, знае как да се пласира, но до там. Джеймс Бийти същата работа. Има едва 5 мача за националния без вкаран гол. Е това ли са легендите на Англия? Моля ви се. Ся вече Шиърър е друга "ракия". Един от най-класните нападатели не само в Англия, но и като цяло. Любимец е на Бербатов. За Фаулър също съм съгласен.

Manchester4o
28.04.2014 21:29

Е той Шиърър си е легенда,надали има някой който да не го помни *smile*

one1win
28.04.2014 20:25

40-годишният Филипс стана голмайстор на английската футболна Висша лига с 30 попадения за Съндърланд през сезон 1999/2000.