Французин хвърли голяма бомба на Мастърса в Рим

18:04
Французин хвърли голяма бомба на Мастърса в Рим
Жо-Вилфред Цонга излезе победител в трудна и равностойна битка с Кевин Андерсън от втори кръг на Мастърса в Рим. Французинът се наложи над южноафриканеца със 7-6, 7-6.

Двамата тенисисти бяха изключително стабилни на свой сервис и в целия двубой не се стигна до нито един пробив. Така нещата бяха решени в два тайбрека. Първият бе маратонски и в него Цонга постигна успех с 16-14, а във втория отново французинът показа по-стабилна психика и го взе със 7-5. Интересно е, че двамата никога досега не се бяха срещали на корта. Цонга в следващата фаза (1/8 финали) ще играе с канадеца Милош Раонич.

По-рано днес Роджър Федерер отпадна от Мастърса, след като загуби с 6-1, 3-6, 6-7 (6-8) от Жереми Шарди в среща от втори кръг. Поставеният под №4 швейцарец започна изключително силно и даде само гейм на французина. Вторият сет обаче беше изцяло за Шарди, който бързо се върна в мача. Третият сет беше доста драматичен и в крайна сметка Федерер имаше мачбол, който пропусна и допусна да загуби цялата среща.

След неуспеха си Маестрото може да бъде изместен в ранглистата от Давид Ферер, с който имат разлика от 185 точки. Това означава, че ако испанецът стигне до полуфинал в Рим, следващата седмица ще заеме четвърта позиция в световната ранглиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Don_Joe
22.05.2014 12:25

Може да отнеме още малко време, но маестрото отново ще играе най-добрия си тенис *beer*!