Бомба в ЦСКА, Томов назначи Димитър Пенев

17:49
Бомба в ЦСКА, Томов назначи Димитър Пенев
В официално изявление от пресофиса си Александър Томов обяви новината, че функциите на председател на Надзорния съвет ще се изпълняват от Димитър Пенев.

Само часове след като излезе от следствието, отхвърляйки категорично всички обвинение към него и наричайки Емил Костадинов "лъжец", Томов повери властта в ръцете на легендата на българския футбол Димитър Пенев.

В официалното изявление на Александър Томов се казва:

Убеден съм, че след повече от месец на проверки и тази ще потвърди, че финансовата дейност на клуба е напълно прозрачна. Както вече обявих, всички разплащания са правени на основата на договори през банки. Управлението на финансите, в т.ч. счетоводните документи са в пълно съответствие с международните стандарти на ФИФА и УЕФА.

Преводът, обект на разследването скоро ще отпадне като подозрение за злоупотреба, защото ще бъдат предоставени документи, че част от сумата е за транзакцията между предишния и настоящия собственик.

Във всички случаи ще стане ясно, че в ЦСКА кражби няма, че всички преводи са предхождани от договори след юридическа консултация за законност. Това се отнася и за плащането от 3.5 млн.евро през 2007 г. Договорът въз основа на който е направено плащането е утвърден от Комисията по конкуренция и е обезпечен с финансов залог от компания в групата. За целта на Следствието ще бъдат предоставени документи, от които е видно, че не е присвоен нито с лев, и че именно този превод е спасил самата транзакция и футболния клуб.

До приключване на досъдебното производство функциите на председател на надзорния съвет ще се изпълняват от Димитър Пенев.

От 3 юли т.г. по негово предложение ще настъпят промени в УС на ПФК ЦСКА, които ще бъдат обявени на медиите в 12.00 часа.

Като констатира, че сегашният собственик не е осигурил необходимия финансов ресурс на клуба, Надзорният и Управителният съвет си поставят задачата за приемането на краткосрочен финансов план за погасяването на всички задължения и приемането на нов бюджет.

Новото ръководство ще потърси съдебен арбитраж за установяване на вината за временно отнетия лиценз на клуба.


Александър Томов

В същото време, старши треньорът на клуба Стойчо Младенов се обяви против разпродажбата на ключовите за тима играчи. Специалистът изобщо не бил наясно с осъществените многобройни трансфери на лидерите на отбора и по всяка вероятност ще преосмисли бъдещето си в "Борисовата градина".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stanislav30
03.07.2008 17:15

Мале тези цесекари така се прецакаха с тоз Томов, че чак са за съжаление горките.

martototo
02.07.2008 18:53

Защо ли си мисля че животеца на тоя Томов е към края си.

Малко ли тарикати се гътнаха къде къде по големи от тоя шут, нищо чудно скоро да си вземе сбогом от земята.

brickbat
02.07.2008 18:21

Да само където от к....те не става и чеп за баластра щото ше изпадат камъчетата )

Rumen114
02.07.2008 18:10

Старата приказка за к....те и креватите,т.е сменият креватите а к....те същите.