Ариго Саки: България игра модерен футбол

11:46
Ариго Саки: България игра модерен футбол
Големият Ариго Саки каза ласкави думи за стила на игра на България в Елитния кръг от юношеските квалификации до 19 години, цитиран от "Труд". Треньорът-епоха в италианския и европейския футбол бе у нас за няколко дни и изгледа победите на българите над Чехия и Швеция, които ни класираха на Евро 2014.

"Отборът ви играе модерен футбол. Хареса ми стилът на българите. Аз предупредих за тяхната класа нашите треньори още през септември миналата година, когато ни гостувахте за контрола."

Италия е в една група с нас, но отпадна след две загуби. А Саки изрече похвалите директно на селекционера ни Александър Димитров.
Треньорът на българските момчета се превърна в личен шофьор на светилото, като го закара до софийското летище от Сливен.

Саки не дочака мача България - Италия в четвъртък, който нямаше значение за класирането. От групата продължава само нашият отбор.

"Саки ни поздрави за успеха и си поговорихме приятелски", призна щастливият Димитров. Вчера селекционерът даде команда "Отбой" на отбора за един ден, преди отново да го събере в сряда.

Съвсем заслужено, защото достигането до Евро 2014 в Унгария е голям успех. На първенството ще играят само 8 тима от континента, сигурни са само нашите и домакините.

Още от утре започва планирането на подготовката за първенството. Ще се изиграят няколко контроли през лятото. Евро 2014 за юноши е от 19 до 31 юли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация