Хамилтън спечели на "Сузука", Бианки е в болница

13:41
Хамилтън спечели на "Сузука", Бианки е в болница
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън спечели Гран при на Япония. Състезанието за Голямата награда на Япония бе прекратено в 46-ата от 53 обиколки заради силния дъжд на пистата, който направи видимостта невъзможна.

Надпреварата на пистата "Сузука" ще се запомни и с тежкия инцидент с Жул Бианки, чието състояние не е известно и до този момент. Единствената информация е, че той откаран в болница незабавно и е в безсъзнание. Бианки се удари в машина, която вдигаше болида на Адриан Сутил, който преди това излетя от трасето и се удари в загражденията.

Победител стана Люис Хамилтън, следван от съотборника си в Мерцедес Нико Розберг и Себастиан Фетел от Ред Бул. Това бе 15-ия етап от световния шампионат във Формула 1, следващият ще се проведе в Сочи от 9 до 12 октомври.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sksw
06.10.2014 11:47

Жалко за момчето, дано се оправя бързо !

mrazqvsichki
06.10.2014 00:31

Френският пилот Жул Бианки от тима на Маруся е с черепно-мозъчна травма на главата и е претърпял операция, обявиха от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

Състоянието му остава критично, но има и добри новини - Бианки вече диша без апарат. След операция на мозъка той вече е преместен в интензивното отделение, където ще бъде под лекарско наблюдение.

25-годишният французин пострада при тежка катастрофа в старта за Гран При на Япония във Формула 1 тази неделя. Това е и най-сериозният инцидент във Формула 1 откакто Фелипе Маса катастрофира тежко преди пет години в Унгария.

От болницата в Мие ще съобщят подробности около състоянието му по-късно. Според италианските медии след операцията Бианки е в кома, но може да диша самостоятелно.