Бердих детронира Григор в Стокхолм

18:53
Бердих детронира Григор в Стокхолм
Григор Димитров претърпя загуба от Томас Бердих в три сета и не успя да защити титлата си в Стокхолм. Във финалната среща Бердих се наложи над първата ни ракета с 5-7, 6-4, 6-4.

Така чехът си върна трофея, който завоюва в шведската столица през 2012 г. Двубоят бе от изключително значение и за двамата тенисисти, които преследват класиране за заключителния турнир на АТР в Лондон. Бердих, който бе сочен от букмейкърите за фаворит в срещата, направи пробив в седмия гейм, който Гришо успя да върне в последния възможен момент - когато чехът водеше с 5-4 и подаваше за спечелване на сета. Последва гейм на нула за Григор и нов негов пробив, благодарение на който не се стигна до тайбрек и първата ни ракета поведе в сетовете.

Вторият започна с пробив на Бердих и затвърждаването му. Григор не допусна повече грешки на свой сервис, но не успя и да върне пробива и загуби частта.

В решителния трети сет Димитров отново подава пръв и пак бе пробит рано-рано. Ситуацията от втората част се повтори, хасковлията отново не успя да направи обрат и напусна корта победен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

simon_66
20.10.2014 13:24

Бердих с нищо не отстъпва на Григор!Има я играта от основната линия,има го сервиса,има я и агресията на ретур...какво толкова чудно има в това,че Григор загуби.Този мач можеше да бъде спечелен и от единия,и от другия тенисист,но победителят винаги е само един и в случая бе чехът.Играел като "Мърда","парцал"?Да,сигурно,затова обърна първия сет от 3:5 до 7:5...имайте малко срам като пишете подобни глупости...в другите два сета допусна пробив още в първия гейм и колкото и да се опитваше да го върне,Бердих все се измъкваше с уникални удари от форхенд и мощни сервиси.Просто вчера Бердих беше с половин идея,но по-комплексния играч и за мен си заслужи титлата.Успех на Григор-макар и в края на годината умората да си оказва влиянието,вярвам,че нашият може да се пребори с Раонич,Мъри и Ферер и да се класира на 8-то място в годишната ранглиста,с което да вземе и участие на турнира на най-добрите,а не да прави тънки сметки,че Надал уж нямало да играе..Надал не е съобщил официалното си решение..едва след турнирите в Базел и Париж ще разберем какво ще стане,а шансовете на Григор не са малки.Но затова трябва да направи супер турнири и в Базел, и в Париж!

terryjohn261394
19.10.2014 21:30

До коментар [#2] от vargi:

Гледам и се наслаждавам. Подкрепям го дори когато загуби. Обаче когато играе не като "Топ 10" ......., а като някой в "Топ 10000" ме хваща яд. Аз искам като губи поне да го виждам че се раздава а не да седи като (Ще използвам друга цветуща българска дума ) като "Парцал" .Тогава ми се отщява и да го защитавам и каквото и било друго. А относно това че скоро няма да има друг BG-тенесист като него За това няма да споря. А за "работата" с Шарапова, това няма нищо общо. Да е жив и здрав и да продължава да я 'оправя' още дълги години.

vargi
19.10.2014 22:32

Много обстоен, културен и емоционален коментар. Едно ВРАВО и от мен. Нека си пожелаем BG спортистите по често да ни радват........и Държавата да намери пари за КТБ, че в Терминали 1 и 2 ще стане натрупване*smile*

vargi
19.10.2014 20:29

За тези, които не са разбрали - ,, Топ 10,, в Професионалния мъжки тенис за BG тенесист нама да е постижимо поне още ....незнам колко години....другото разбира се е закачка и шега.....и ,, Базел,, да падне*smile*

vargi
19.10.2014 20:07

Гледай тази Българска ,, мърда,, и се и наслаждавай доколкото можеш, защото сигурно докато си жив няма да можеш да гледаш BG-тенесист влязъл в ,, Тор 10,, ......., а и ,, оправил ,,Тор 3,, от другия пол*smile**smile**smile*

RadoslavR
19.10.2014 20:18

ти затова ли му са кефиш че е оправил Шарапова ?

terryjohn261394
19.10.2014 19:51

Направо го смя. Сега по новините ще кажат че Гришо се е представил достойно. Да ама за играч от неговия ранг тоя мач беше смешен. Играта му беше жалка. На мен ми стана обидно и гадно защото съм му фен. Може и да не личи по написаното но е така. В последната част на мача Григор просто стоеше като мърда. Не показа и част от играта която показа в предходният мач