„Отбор на надеждата” започва с мач срещу Русия на световното в Чили

18:57
„Отбор на надеждата” започва с мач срещу Русия на световното в Чили
Националният „Отбор на надеждата” ще започне участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили със среща от група С на турнира срещу силния тим на Русия. Останалите съперници на българските национали в първата фаза на състезанието са респектиращите състави на Холандия, Англия и САЩ.

Двубоят с руснаците е днес от 21:50 часа българско време и ще се излъчва с малко закъснение в YouTube канала на Homeless World Cup, до който има достъп и от официалната страница на фондацията. Срещата ще се играе на терен №1 в Сантяго, който е с най-големи трибуни. Именно на него ще се състоят всички дерби мачове от състезанието. 

На предходния шампионат в Полша руският отбор завърши на трето място, като преди него се класираха само съставите на шампиона Бразилия и Мексико. На Мондиал 2012 в Мексико Сити България отново се изправи срещу Русия в спор за първото място в предварителната група, след като и двата тима бяха записали по 4 победи до този момент. В крайна сметка руснаците спечелиха трудно двубоя с 5:3.

Българските национали бяха в третата от общо шест урни при жребия, въпреки че страната ни участва на световното първенство за бездомни хора едва от 2012 година. „Отбор на надеждата” заема 21-ва позиция от 42-ата участника в рейтинг листата на Homeless World Cup. През 2013 г. българският тим заемаше 40-а позиция от всички 75 партньори на Homeless World Cup. При първото си участие на специфичния Мондиал през 2012 г. в Мексико Сити България завърши на 14-а позиция, а през миналата година зае 17-о място в крайното класиране и спечели купата на града домакин Познан. И на двете световни първенства съставът беше воден от Методи Здравков, който през 2012 г. попадна в Топ 10 на най-добрите треньори на България за годината. Тази година национален селекционер на „Отбор на надеждата” е Младен Христов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация