Половин Европа иска Андрей Гълъбинов

11:16
Половин Европа иска Андрей Гълъбинов
Близо 10 отбора искат да имат в състава си Андрей Гълъбинов от следващия сезон. Вече са направени и официални запитвания за 193-сантиметровия таран, чийто договор с италианския Ливорно изтича през юни догодина.

Според запознати става дума за два отбора от серия “А”, няколко от серия “Б”, два от руската Суперлига и един от испанската Примера дивисион.

Най-настъпателни за момента били шефовете на Авелино, за който Гълъбинов игра през миналия сезон. 25-годишният нападател вкара 15 гола за зелените и силните му изяви доведоха до първа повиквателна в националния отбор.

Оказа се, че настоящият му контракт с Ливорно е причината той да не играе редовно от началото на сезона.

Италиански журналисти, запознати със ситуацията, разкриха, че Андрей е отказал да подпише нов договор с клуба.

Както обикновено става в подобни случаи, футболистът е изпаднал в немилост пред ръководството и треньорския щаб. От началото на сезона българският здравеняк е бил титуляр в едва един мач за първенството и се е разписал само веднъж. Гълъбинов има попадение и в турнира за Купата на Италия.

Таранът се завърна в Ливорно с идеята да бъде основна фигура в тима, който изпадна от серия “А”. През лятото президентът Алдо Спинели заяви, че ще бъде направено всичко възможно отборът да се завърне в елита още догодина.

По-големият син на волейболната ни легенда Асен Гълъбинов може да подпише с който отбор прецени още през януари. Той обаче трябва да изкара сезона с настоящия си тим, въпреки че явно няма да се разчита на него.

Андрей изигра по едно полувреме в евроквалификациите с Хърватия и Норвегия. Той има един гол от четирите си срещи за България до момента.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ipolit
22.10.2014 22:50

До коментар [@comment 1717337] от [@user dobrinko]:

А кой е Венци Христов и къде играе