Гришо пречупи трудно 17-годишен талант на старта в Базел

23:16
Гришо пречупи трудно 17-годишен талант на старта в Базел
Григор Димитров оцеля в оспорвана битка със 17-годишния талант Александър Зверев от първи кръг на силния турнир в Базел с награден фонд 1 458 610 евро. Българинът се наложи над младия немец от руски произход в три сета 2:6, 6:4, 6:2.

В първия сет Гришо игра безобразно, допусна куп грешки и бе пробит два пъти, без да създаде от своя страна нито една възможност за брейк пойнт. Втората част започна добре за Димитров, който поведе с 3:0, но Саша Зверев показа добре защо е избран от организаторите да получи "уайлд кард", като изравни - 3-3. При 5:4 за Димитров той успя трудно да стигне до сетбол при подаване на Зверев, опитът му си каза думата и последва изравняване на резултата в сетовете. В началото на третата решителна част играта бе равностойна, но Григор успя да пробие съперника си в шестия гейм и дръпна с 4:2, затвърди пробива и поведе с 5:2. Тийнейджърът видимо изглеждаше разстроен и въпреки това поведе с 40:0, но тук класата на 11-ия в света българин отново си пролича и той успя да направи нов пробив, с който си осигури място във втори кръг след 1 час 45 минути игра.

В следващата фаза Димитров ще спори с канадеца Вашек Поспишил, който отстрани ветерана Ярко Ниеминен в три сета. Евентуално в 1/4 финалите Гришо може да се изправи срещу своя идол Роджър Федерер, който е поставен под №1 и стартира с категорична победа над Жил Мюлер от Люксембург с 6:2, 6:1 само за 46 минути.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация