Андреа Петкович спечели титлата в София

20:19
Андреа Петкович спечели титлата в София
Андреа Петкович спечели титлата от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките, след като победи Флавия Пенета с 1:6, 6:4, 6:3 на финала.

С успеха си на състезанието, което се игра за последна година в България, Петкович завоюва трета титла тази година и ще се изкачи до 14-та позиция в световната ранглиста. Феноменален финал, който продължи малко над два часа, направиха двете тенисистки, като всяка една от тях заслужаваше победата.

Двубоят започна доста лошо за германката, която загуби първите четири гейма, а Пенета контролираше стила и ритъма на срещата, което очевидно и донесе успех в началото на мача. В края на третия гейм след втория пробив на Пенета, Петкович изпусна нервите си, което не й помогна и след около 20 минути на корта резултатът беше 4:0 в полза на италианката. В крайна сметка до края на сета Петкович взе само един гейм, а Пенета поведе с 6:1.

Вторият сет обаче започна доста по-добре за Петкович, която стартира с пробив, след което макар и трудно го потвърди със сервис гейм. Като цяло във втория сет, германката се промени в коренно различна светлина и логично го спечели с 6:4, с което стартира обрата си.

Третият сет започна повече от драматично, Пенета удържа сервис гейма си с цената на много усилия, а играта на нерви категорично се очертаваше в последната част. Пенета успя да пробие гейма на Петкович и поведе с 2:0. Последва много силен пробив гейм за германката, която върна пробива на нула. След изтощителен и драматичен трети гейм Петкович изравни на 2:2. Петкович отново проби за 4:3, а Пенета, която беше на ръба на силите си показа уникална интелигентност и опит, и въпреки поражението се представи повече от достойно. В крайна сметка последният сет беше спечелен с 6:3, което донесе титлата на Петкович.

Пътят на Петкович до титлата премина през загуба от Карла Суарес Наваро и победи над Цветана Пиронкова, Доминика Цибулкова и Гарбине Мургуса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация