Петкович: Бих искала всички турнири да са като този

22:31
Петкович: Бих искала всички турнири да са като този
"Бих се радвала, ако всички турнири са с групова фаза като този в София", обяви на шега Андреa Петкович, след като триумфира в Турнира на шампионките с победа на Флавия Пенета на финала.

Германката загуби първия си мач в София, но заради системата на турнира успя да стигне до титлата днес. "Ако можех, щях да се обадя на Стейси Алистър (шефката на WTA) и да й кажа да направи всички турнири с групова фаза. След тежката загуба в първия мач, за мен бе най-важно да не се паникьосвам. Баща ми ми каза, че удрям топката добре, но просто не съм достатъчно решителна и уверена. Някак си успях да остана позитивна и това беше ключът за успеха, защото срещу Цвети също имах много тежък мач. Можех да загубя първия сет и тогава щях да отпадна от турнира. Срещу Доминика всичко зависеше от един гейм разлика, а сега съм тук с най-големия трофей в историята. Странно е, но съм много щастлива", коментира Петкович.

Тя загуби първия сет във финала с 1-6, но след това обърна играта. "Флавия играеше страхотно в първия сет, не само беше агресивна, но и не правеше грешки, имаше само 3-4 непредизвикани грешки. За мен бе трудно да се закача за мача, защото не сервирах добре в началото. Не успявах да печеля точките бързо, не правех печеливши удари. Говорих с баща ми и той ми каза: "Виж, не играеш зле, но трябва да си по-агресивна и да навлезеш повече в корта. Трябва да се опиташ да вземеш инициативата, ако искаш да спечелиш". Това и се опитах да направя и за щастие се получи, започнах да играя много по-добре", обясни шампионката.

"Оптимист съм за следващия сезон, не само защото спечелих тук, но и защото отново намерих играта си. В последните турнири бях много пасивна, само връщах топката, а това не е моята игра. Сега чувствам, че отново съм този агресивен тенисист, който бях преди. Когато играта ми върви, имам чувството, че мога да победя всеки. Разбира се, когато играя зле, кога да загубя от всеки, но това е тенисът", каза още Петкович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sluchainik
02.11.2014 22:55

Кви мускули вади само €€

SuperSizee
02.11.2014 23:55

Всекидневни тренировки, мачове всеки ден, огромен брой турнири, защо се изненадваш.