Календар

Февруари 2017
П В С Ч П С Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Прогнози

  • 20 1

Следете WINNER.BG

Италианците към Меркел: Кой е шефът сега? (снимки)

0
image
 

29 юни 2012, 11:00 - Брой прегледи 1904

Италианските привърженици започнаха празника по случай класирането на отбора на финала още на площада в полската столица Варшава, съобщава агенция "ИТАР-ТАСС". Италианците биха Германия с 2:1 и в неделя ще спорят за титлата с отбора на Испания.

В малките часове на нощта италианците дори опитаха да си спретнат малък парад по главната туристическа улица Нов свят, като не спираха да крещят Вива Италия. Доста сериозно в празника на победителите се включиха и поляците, които откровено симпатизираха на адзурите във вчерашния мач.

Въпреки поражението, германските запалянковци не бързаха да се прибират по хотелските си стаи, а също се насочиха към заведенията. По данни на полицията, в първите часове след мача няма данни за инциденти, но и самите полицаи дават по-голяма свобода на туристите.

В Рим празненствата също не закъсняха, но там местните патриоти включиха и политически слогани в радостта си. Феновете призоваха министър-председателя на страната Марио Монти да вземе пример от играчите и да покаже на германския канцлер Ангела Меркел кой е шефът."Този мач трябва да покаже на германците кой в каква позиция е", радва се 20-годишният студент от Южна Италия Андреа Аркес, който се включи в купона на Пиаца дел Пополо в Рим. Италия е силна страна и ние го показахме снощи."Събралите се запалянковци пяха италианския химн, викаха Грацие, Балотели и вдигаха шум с тромби и от клаксоните на автомобилите. Монти също играе в момента своя мач срещу Германия на срещата на Европейския съюз в Брюксел. Той спори с Меркел относно идеята си за намеса на спасителните фондове, Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) и Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ), на дълговите пазари - нещо, което Европейската централна банка (ЕЦБ) спря да прави от средата на март.0

Коментари

Няма коментари. Бъди първи!