Министерството на спорта ще финансира повече ДЮШ

15:04
Министерството на спорта ще финансира повече ДЮШ
Новият председател на Борда на директорите в Българския спортен тотализатор (БСТ) се казва Живко Вангелов. Това заяви след заседание на Министерски съвет министърът на спорта Красен Кралев.

Според Кралев Вангелов е изключително популярен наш спортист, едно от най-големите имена в българската борба. Изпълнителен директор ще бъде Дамян Дамянов, който по време на предишния мандат на Борисов е бил шеф на спортния тотализатор. Имам изключително добри впечатления от работата на г-н Дамянов, посочи Кралев. По думите му спортният тотализатор е основен източник на доходи за българския спорт и Кралев вярва, че Дамянов ще допринесе максимално много за увеличаване на неговите приходи.

Новият министър коментира, че БСТ е нормално търговско дружество, което всячески ще бъде подкрепяно, за да е успешно на пазара в условията на остра конкуренция и на частните оператори. Мисля, че този екип ще бъде успешен и това наше решение е добро за българския спорт, добави той.

Кралев информира, че министерството разработва нова система за финансиране на федерациите и на клубовете. Приоритет ще имат тези федерации, които работят успешно. Има много клубове и федерации, които извършват символична дейност. Те ще получат символично финансиране. Не сме толкова богати, че да бъдем разточителни, каза Кралев. От думите му става ясно, че ще се финансират тези федерации, които обръщат внимание основно на детско-юношеския спорт, а не само тези, които имат успехи на големи форуми.

Кралев заяви, че до края на седмицата ще излезе с предложение за зам.-министри.

Той коментира и това, че в Зимния дворец има сериозен проблем, защото проектът за реконструкцията е 50 милиона лева, а държавното финансиране е за 35 милиона лева. Той припомни, че министър Раданова е обжалвала тази поръчка и в момента е в ръцете на КЗК. Очаква се в следващите няколко дни да има решение по казуса. Ако решението не е в наша полза, ще обжалваме докрай, защото смятаме, че поръчката не е проведена по надлежния ред и остават доста съмнения около нея, коментира още Красен Кралев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация