Балъков: Евротурнирите си остават цел за Литекс

19:13
Балъков: Евротурнирите си остават цел за Литекс
Целите на Литекс - класиране, което дава право на участие в евротурнирите, както бе обявено в началото на първенството, и спечелване на купата на страната, си остават. Това заяви старши треньорът на отбора от Ловеч Красимир Балъков на брифинг след днешния осминафинален мач-реванш за купата на България по футбол в Гоце Делчев, в който ръководеният от него отбор победи категорично като гост с 4:0 местния Пирин.

Така с две победи (първата 3:1 в Ловеч) тимът му е първият отбор, класирал се за четвърфиналната фаза на турнира за националната купа. "Това, че леко отстъпваме в първенството в момента, не означава, че можем да си променим целта, ние искаме да влезем в първата шестица и ще се борим за първите три места. Но виждате, че първенството не върви, както ние желаем, и затова много голяма концентрация и много голяма организация създаваме за купата. Виждате, че сериозно подходихме и днес. Така ще подхождаме към всеки един мач. Сега малко повече се набляга върху купата, защото това е най-краткият път към УЕФА, ако, разбира се, не успеем да си вземем точките, които ни трябват в първенството", посочи старши треньорът на Литекс.

"Аз мисля, че хората, които дойдоха на мача днес, са доволни от това, което видяха, каза още Балъков. Нормално е, разликата в класите между първа и трета дивизия е голяма и това се показа. Но това се проявява, когато отборът с по-висока класа играе, както ние играхме днес - организирано, дисциплинирано, с желание за победа и с характер. Предният мач се видя, че когато малко дръпнахме "ръчната", не бяхме толкова добре, както днес. Но това е футболът и се надявам моите футболисти колкото се може по-бързо да го осъзнаят и да го възприемат, защото най-големият успех е постоянството", коментира старши треньорът на Литекс. На непостоянството в нагласите той отдава и спадът в представянето на Литекс, станал причина отборът да не е в момента между първите шест във временното класиране на шампионата в "А" група.

"Подценихме обстановка или време, или ситуация, в други мачове нямахме късмет и, за жалост, не можахме да си реализираме положенията отпред, допуснахме много индивидуални грешки отзад", коментира Балъков, като даде за пример и последния мач с Ботев.
"Доминираш през всичките 90 минути почти и с два удара от страна на противника загубваш три точки, каза той. Това не е добре като резултат, но знаем, че само с работа можем да постигнем това, което искаме."

"Това, че отвреме-навреме можем да излезем от шестицата не е якакъв нереален резултат, каза още Красимир Балъков. Аз никога не се оправдавам и няма да се оправдавам, нося цялата отговорност за класирането на Литекс в "А" група, но едва ли е имало досега в групата отбор с 13-14 футболисти от 24, които са под 21 години. Така че тези неща, когато се сложат на везните, и се появява реалната ситуация на Литекс в момента. На нас ни липсва малко стабилност, малко лидерство, което все още не можем да го намерим в лицето на някои наши футболисти, но се надявам до края на сезона да го реализираме и да добием малко по-добра позиция в класирането", добави Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация