Отборът на УРУНГЕЛИТЕ!

19:06
Отборът на УРУНГЕЛИТЕ!
Казват, че футболът е забавление. Казват, че всеки се прехласвал от красотата на играта. Може и да е така. Но с хубавите неща дотук, статията ми не е за естети и хора със слаби сърца, нека те спрат да четат тук.

Известен сайт оповести кои са най-грозните футболисти в историята на тази игра. Освен, че са национали, освен, че са играли на световни финали, те са обединени от още един факт – всеки вратар би се изплашил повече от външния им вид, отколкото от финтовете и изстрелите им. Хайде, заповядайте в бар "Грозни като смъртта" и се запознайте с призьорите.

\"\"1. Джим Лейтън
Страна - Шотландия

Всеки вратар би се изплашил, но ето един страж, който не би избягал и от най-уродливия нападател, просто защото трудно могат да го надминат по грозота. Шотландецът е роден на 24 юли 1958. Рекордьор е за страната с четирите си участия на Световни първенства (1982, 86, 90, 94). Пази за "гайдарите" и на Евро`96. Може да има успехи с Абърдийн и Ман. Юн., но с психарския си поглед, приличащият на Ал Бънди вратар едва ли има победа над огледалото.

\"\"2. Сократеш
Страна - Бразилия

Този кариока сякаш обединява двама различни души в себе си. Единият – прекрасен футболист, интелигентен човек с висше медицинско образование, а другият – пропаднал алкохолик, пристрастен и към цигарите. Вероятно последният две неща са се отразили на фасона му. Роден е на 19 февруари 1954 г., Сократеш завинаги остава един от най-талантливите бразилски национали........и "най-симпатични".

\"\"3. Марсело Балбоа
Страна - САЩ

Най-красивият сред неугледниците. Малко известен, с две участия на финали. Този янки е роден в Калифорния на 8 август 1967, разгара на кариерата му е в средата на 90-те. Играе на два големи форума.И все пак не е хубаво да го видите на тъмно с осанката му на рано възмажала третокласничка. САЩ определено могат да се гордеят като нация с такъв екземпляр.

\"\"4. Трифон Иванов
Страна - България

Роден на 27 юли 1965, минал през Етър, ЦСКА, Бетис, Ксамакс, Рапид В и Аустрия. Познахте и без да четете името, нали? Нашата гордост Туньо безспорно ни кара да се зарадваме, че има и родно участие. Все пак, Трифон Иванов като се барнеше беше много готин, пък и е с чувство за хумор. Но иначе, с пиянския поглед и брадата, уплаши достатъчно тарани, за да стигнем полуфинал...Благодарим!

\"\"5. Михаел Рейцигер
Страна - Холандия

Този шедьовър се е пръкнал в Амстредам на 3 май 1973 г. Бившият капитан на "лалетата" разрешава окончателно спора дали човекът е произлязъл от маймуната. И все пак беше един отличен футболист, който носеше екипите на Аякс, Милан, Барселона...Крайният защитник не един и два пъти е печелил битките с противниковите нападатели, но е доста спорно дали това е в резултат на футболните му умения.

\"\"6. Алекси Лалас
Страна - САЩ

Явно Северна Америка е страна на пари, неограничени възможности, но не и на красиви мъже. Въпреки, че е добър футболист с 96 мача за Национала, роденията на 1 юни 1970 г. бранител прилича на древногръцки философ. Смаял е с козелската си брада, буйни къдрици и очарователния си външен вид доста отбори в Щатите. Рижият полузащитник все пак се реализира...........в класацията.

\"\"7. Диего Армандо Марадона
Страна - Аржентина

Наистина май не му е тук мястото, но определено не е и манекен. Все пак на легендата на Бока, на Аржентина, и на най-популярната игра му е простено всичко. Пък и напоследък проблемите му са от друго естество. Роден на 30 октомври 1960 г., геният присъства неизменно във всевъзможни класации за "най, най" и ето, че без качества влезе в още една.

\"\"8. Роберт Просинечки
Страна - Хърватска

Роден на 12 януари 1969 г. Минал през Цървена Звезда, Реал М., Овиедо, Севиля, Барса, Динамо З., Лиеж, Портсмут. Явно такава натура всява респект по целия континент. Като че ли, хърватинът малко мязва на Владо Манчев, ако си махне брадата, но кой би се отказал от козовете си? Поредното доказателство, че на Балканите се раждат прекрасни чада на природата.

\"\"9. Пол Брайтнер
Страна - Германия

Роден на 5 септември 1951 г. Определено е победител сред останалите конкуренти. Всъщност най-грозния футболист или най-грозния човек сред този биологичен вид? Наподобява кръстоска между Буги Барабата и португалски изследовател, изгубил се с месеци в джунглата. Те немците никога не са били привлекателни, но май не трябваше да слагам снимката...

\"\"10. Карлос Валдерама
Страна - Колумбия

И той е роден през октомври, на 2-и, през 1961 г. Дали пък това не е плодотворния период от годината за създаване на "мамини убавци"? Този екстравагант с идиотски характер е един от най-великите играчи на Колумбия и Южна Америка, даващ отговор на въпроса какво ще се получи, ако Милко Калайджиев изнасили пудела Ви. Не забравяйте гривните и конците, висящи по цялото му тяло...

\"\"11. Роналдо
Страна - Бразилия

Роден е на 22 октомври 1976. Вече е бившо величие, а и си имаме нов кумир с неговата фамилия – Кристиано. Пък и втория е на другия полюс по отношение на фасадата. А този допреди години беше идол на младежите и с причудливите си прически. Усмивката, бирения шкембак и космите по главата, каращи хората да се замислят има ли изобщо нещо под тях го слагат заслужено в почетната листа. Може би точното определение е "финансово красив"...

\"\"Треньор: Джак Чарлтън
Страна - Ирландия

Роден на 8 май 1935 г., богата кариера на мениджър. Ирландецът е симпатяга и впечатлява с голо теме, няколко свободно веещи се кичура и кретенска усмивка. Идеалният пример за възпитаниците му, пък и има чувство за хумор, само си припомнете фразата: "Това беше мач, който трябваше да спечелим. Загубихме обаче, защото мислихме, че ще победим. И все пак, аз смятах, че няма начин да постигнем нужния резултат."

И да бъде картинката пълна и ужасяваща, е то как биха изглеждали "симпатягите" на зеления килим. Едва ли някой отбор би имал успехи срещу такава формация.
\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

johnieboy
16.09.2008 08:09

"един от най-великите играчи на Колумбия и Южна Америка, даващ отговор на въпроса какво ще се получи, ако Милко Калайджиев изнасили пудела Ви"

proof313
20.07.2008 14:01

човека е Трифон Иванов наи-красивия бих кажал от тук

alex48
13.07.2008 09:49

Роналдиньо наистина липсва,Тевес също,но аз и друг път съм казвал 4е Кристиано Роналдо е наи-добрия във вси4ки отношения--наи-красивия е,наи-добрия е на планетата в момента,какво пове4е от Кристиано!!

pite_lordo
13.07.2008 00:07

Ако някой помни Финиди Джордж ще ме оправдае, че като малък го мислех за извънземно човече, особено с тази фланелка на Бетис. Общо взето дал господ футболисти за такава класация

UtherY
12.07.2008 21:41

Гатузо си е наред,липсва наистина Роналдиньо --> антипода на акула с тези зъби...

bluewolf
12.07.2008 21:16

Ми липсват и Крауч, Тевес, Роналдиньо, както казахте, и Руни, и Рибери, и ето'о има хубави уши

Spairo
12.07.2008 20:38

Kласацията е добра,но нима футболистите трябва да са някви красавци,повечето от тях са се реализирали във футбола, е не всички може да са красавци като Бекам и Роналдо (Кристиано),но какво да се прави природата си казва тежката дума.

pafata
12.07.2008 19:25

Ха, готини са, само Роналдиньо им липсва