Легенди на бокса пожелаха успех на Кобрата

12:50
Легенди на бокса пожелаха успех на Кобрата
Легендите на българския бокс Петър Лесов, Ангел Ангелов, Георги Стоименов, Цачо Андрейковски, Емил Чупренски, Даниел Петров пожелаха успех на Кубрат Пулев в днешния му мач срещу Владимир Кличко.
 
Легендите гостуваха днес в Пресклуб "България" и споделиха очакванията си за голямото боксово събитие на годината
 
"Искам да пожелая успех на Кобрата. Той е велик боксьор. Спомням си как стана европейски шампион на Олимпиадата в Торино. И аз съм бил в тежка категория и за това съм голям привърженик на Пулев. Треньорите са му казали какво да прави и той ще успее. В тежка категория нямаш право на грешка. Една грешка и лягаш за дузпа", заяви с усмивка Стоименов.
 
"Чакаме с нетърпение мача. Всички искаме победата. Пулев си има щаб със специалисти, които ще му препоръчат най-доброто. От сърце му желая успех. Сигурен съм, че може да успее. Кличко е фаворит, защото е носител на поясите. Ако Кубрат наложи тактиката си в самото начало, тогава ще има своя шанс. Номерата на Кличко влизат в играта преди самата среща. Сигурен съм, че нашият е бил подготвен за номерата с ръкавиците, допинг пробите и отмененият мач", бе мнението на Ангелов.
 
"Кубрат се настройва за всеки един боксьор. Най-важна е настройката. Кличко е голям дразнител и се надяваме на победа. Двамата сигурно тренират и по 30 рунда. Издръжливостта е много важен фактор в бокса. Кубрат е длъжен да победи в памет на баща си. Той щеше да е най-щастливият човек, ако можеше да види до къде са стигнали двамата с Тервел. Кубрат е очаквал номерата на Кличко и те няма да му повлияят", каза Лесов.
 
"Най-после настъпи момента. Ще наблюдаваме двубой между двама наистина добри боксьори. Кубрат е добре подготвен физически и психически. Всички ние сме притеснени, а представяте ли си на него какво му е? Аз му пожелавам да си тръгне като световен шампион и най-накрая да пречупи Кличко. Стига му толкова! Кличко е по-опитен боксьор, но с един удар всичко може да се реши. Владимир също е човек и всичко зависи от Кубрат. Пожелавам му успех! Аз лично нямам търпение", бе мнението на Даниел Петров.
 
"Трудна среща, но не е невъзможно Кубрат да победи. Аз смятам, че ще успее. Всеки боксьор се настройва различно за мача. Кубрат е силен, здрав човек. Може да се справи", каза Чупренски.
 
"Аз съм доволен от това, че тази среща на Кубрат е повод за повечето от хората в България да забравят за политическите, икономическите проблеми. Всички сега говорят за бокс. Засегнах се малко от това, че дори Кубрат сравнява постижението си с тези от футбола и мачовете на България през 94-та година. Не може да става дума за сравнение, според мен. Футболът е колективен спорт, а при бокса не е така. Самият факт, че е претендент номер 1 е достатъчно. Постижението му може да се сравни с това на Юрий Гагарин, когато разбрахме, че ще е първият човек, който ще лети в Космоса", категоричен бе Цачо Андрейковски.

Прогнозирайте двубоя между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ТУК.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация