Александър Костов: Кубрат не се държа достойно след боя

16:12
Александър Костов: Кубрат не се държа достойно след боя
Бившият боксьор Александър Костов направи интересен коментар по повод представянето на Кубрат Пулев във вчерашния мач срещу Владимир Кличко. Според Костов поведението на Кобрата след мача е недостойно за един спортист. Той също така призовава Пулев да се раздели с досегашния си екип.

Ето и пълният текст:


"След като утихнаха страстите около представянето на Крисия на Евровизията и боят на Кубрат срещу Кличко, реших да споделя и моето мнение. За бокса ще говоря като бивш състезател в този спорт. Кубрат беше обречен в този бой. Не знам как е преминала неговата подготовка за мача, но на ринга изглеждаше ужасяващо. Бавен, никакъв гард, много нечисти удари... и много, много страх. Екипът около него има вина за загубата, Кубрат до сега не се беше срещнал с нито един сериозен съперник по пътя си към титлата. Явно екипът не му бе осигурил добра подготовка за двубоя, бе наблегнал на евтини демонстрации, дребни хитринки и най-вече непремерени изказвания, като това как ще смажат "момиченцето" Кличко. Не, Кубрат не загуби достойно, загуби след три тежки нокдауна и един ужасяващ нокаут още в петия рунд. Загуби от един невероятен спортист и професионалист. Не се държа достойно и след загубата. Първите думи на Кличко след мача бяха: "Кобрата е много добър боксьор, би се до края, игра мъжки. Трябва да му отдадем респект за това. Тази победа е за Украйна, слава на Украйна." Обратно на това Кубрат говори за мафия, за това колко велики сме българите, как "продължаваме напред" (около 47 пъти), и нито дума с уважение към противника (дано това се дължи на разочарованието му от загубата). Спортът ме е научил едно - винаги да уважавам противника! Винаги! Хвала за мощната поддръжка на българите в залата към Кубрат... но не се освирква победителя в един мъжки двубой и не се освирква химна на която и да било държава. Само който не разбира от бокс може да си мисли, че Кубрат може отново да бъде претендент за световната титла срещу Кличко. Такъв мач вече никога няма да има. Нашето момче има сили и възможности да продължи с успешните си изяви на ринга, но само ако се освободи от целия екип около него (за мен екипа носи основната вина за представянето на Кубрат, тях явно ги интересуваха само парите, които ще спечелят от този мач). Желая успех на Кубрат!

На другия полюс бе представянето на Крисия, Хасан и Ибрахим на детската Евровизия. Красота, чар, присъствие, глас... и всичко хубаво, за което още можете да се сетите. И макар да са на второ място, нашите деца ни накараха да се гордеем, че сме българи!

Нито Крисия, нито Кубрат успяха да станат първи, но успяха в едно - да обединят цялата българска нация, да ни накарат да забравим за миг за партийни, социални и етнически различия, за несгодите и тежкото ежедневие, за противопоставянето на българи срещу българи. България трябва да им благодари!.

Всяка изява на българи пред света, на която се вее българският трибагреник и звучи "Мила Родино", заслужава нашето уважение и преклонение!"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

damyanov_93
16.11.2014 18:17

Да питам аз големите критици на Кубрат, ГЛЕДАХТЕ ЛИ МАЧА ? Как ще коментирате опитите (2-3 ) ниските опити за удъри под кръста на Кличко.. Или не сте ги видяли ?!? Какво ще кажете, че когато решаваше да съкрати разстоянието, Кличко тръгваше със главата напред и се вживяваше в ролята на Андреа и лягаше на рамото на Пулев, Или това също не го видяхте ?!? А да дадете мнение за "чистата" игра на Кличко, където при единия нокдаун свали Пулев със Лакът във брадата, след което със лакътя последва диретно избутване и тогава Пулев падна на ринга, ама за това съм 100 % сигурен, че паляците (фенчетата на "Пичко") не са го видяли .. Българска работа.. преди мача: "Давай Кобра, Кобрата ще бие, ще го смаже....." След мача от същите фенчета: "Казах ли ви, че Пулев няма шанс, ясно беше, сигурно беше........ " Жалка картинка..

golemiq_geshan
16.11.2014 21:22

може и той да е бил , но кобрата го чака същата съдба ако не промени цялата си нагласа към бокса , към режима си и най - вече към щаба си ... Който е гледал мача с въпросния устинов или какъвто беше знае отлично , че той беше все едно взет от някой бар пиян чичка и го качили на ринга да се бие ..

AC_Milan_92_45
16.11.2014 19:59

Не че нещо, но е от Беларус, Устинов. По ирония на съдбата, това беше първия боксоф мач, който гледах, снощи беше втория. *lol*

RMcF_
16.11.2014 19:52

говориш за Устинов..

golemiq_geshan
16.11.2014 19:44

Това най го мразя от цялата работа , как малоумните коментатори на какъвто и да било спорт - футбол , тенис , бокс , все опитват да изкарат "нашите" невероятни , като винаги минават границата на нормално и винаги преиначават нещата , то не се гледа от толкова пристрастни коментатори . Иначе нищо съмнително не видях в поведението на Кличко освен онзи удар с лакът , но да кажеш , че заради него Кубрат е загубил е повече от смешно да се захващаш за такива нелепи оправдания . Прав е тоя старец , че всички в ъгъла на Кубрат не струват и бързо бързо трябва да се отърве от тях , защото чак толкова млад не е , все пак той не е така атлетичен като Кличко , че да може още 10 години да се боксира на високо ниво , остават му още най - много 5 , после ще е като оная голяма чичка , която лично смаза , онзи руснак как се казваше големия не се сещам в момента , но той беше една торба и жалка имитация на боксьор само хващаше Кубрат с едната ръка и с другата го удряше непозволено

AC_Milan_92_45
16.11.2014 19:34

И на мен ми направи впечатление коментатора, когато Кобрата го удряше в тила (Кобрата почна пръв), коментатора казваше, че обрата рави хубави, умни ходове, 2рия-3тия рунд като почна и Кличко да ги прави, веднага каза, че Кличко си служи с тарикатски методи и ходове

Captain_Vidic
16.11.2014 19:14

Преди да поеме този лакът , Пулев изяде една левачка, да се беше пазил... не съм фен на Кличко, просто го уважавам, защото е голям атлет и боец и не е случайно,че толкова време е шампион , само жалките 'разбирачи" го обиждаха,че бил страхлива жена, видя се какво се случи

RMcF_
16.11.2014 18:23

не е вярно в абсолютно всеки клинч, Кобрата го удряше в тила.. накрая на Кличко му писна и почна и той да играе мръсно.. пусни си отново мача.. НЕдостойна загуба беше това..

RMcF_
16.11.2014 18:15

химна на Украйна не беше освиркван.. иначе за всичко е прав, евала просто ;д

sabaka
16.11.2014 18:10

нищо ,сега ще бие гъзарите и тешкарите които гледат андреа ,в син сити и другите елитни кръчми !

biancorosso
16.11.2014 17:18

Много истини ! Наистина беше грозно освиркването на Кличко и химна на Украйна. И още нещо което Александър не е споменал, а на мен ми се видя много грозно - Кубрат не отиде да поздрави Кличко за победата и да му стине ръката, а първите му думи бяха, че КЛИЧКО ИЗВАДИЛ КЪСМЕТ. Не е прав да се държи така !

Captain_Vidic
16.11.2014 16:59

Без забележка! Човекът е казал просто всичко,както си беше! Браво *thumb_up*