Кралев поиска часове по футбол и гимнастика в училище

21:08
Кралев поиска часове по футбол и гимнастика в училище
Министърът на спорта Красен Кралев поиска в училищата да се въведе трети час по физическо възпитание и спорт, който да е с избираема спортна дисциплина.

"Американците го показаха - преди 20 години нямаха никакъв футбол, а в момента са една от най-добрите държави. Вкарваме го (футбола) като предмет за изучаване в училищата да е свободно избираем и така третият час по физическо момченцата може да си избират примерно футбол или баскетбол, а момиченцата художествена гимнастика или някой друг спорт. Мисля, че това са спортове с изключително голямо социално значение", каза Кралев пред bTV.

Той е скептичен относно заплахата кабинетът да се разпадне или някоя от партиите да оттегли подкрепата си от него. Според спортния министър между министрите и екипите им има хармония, а правителството ще изкара пълен 4-годишен мандат, въпреки че държавата се намира в най-тежкото си положение от 25 години насам.

Кралев оправда уволненията в тотото с това, че имало много задачи за вършене и трябвало да се бърза. Затова и се наложило да има бързи промени в Българския спортен тотализатор, защото от него идват близо 95% от финансите на спорта, а частните фирми в сектора на тотализатора не се отчитат пред българския спорт и поставят под заплаха финансирането на федерациите.

За да се оправи българският спорт, трябва да се въведе контрол на тренировъчния процес на клубовете в страната, като за това ще се грижат високо квалифицирани треньори на министерството, които ще посещават тренировки на клубовете и ще отсяват тези от тях, които активно работят с децата и ги подкрепят, смята министърът.

Кралев не приема решението на КЗК да отмени спирането на ремонта на Зимния дворец и каза, че ще обжалва, защото действията на КЗК били в ущърб на държавата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
18.11.2014 22:38

Браво !!! Така се прави ! Виж Белгия! Ето ги и Щатите!....а бе от 5000 деца едно да стане Стоичков ,Бербатов,Лечков,Балъков....и т.н....ето го един национален отбор , различен от Попетата...