Левски отново не спечели, Черно море показа класа

21:20
Левски отново не спечели, Черно море показа класа
Левски и Черно море направиха приятен за окото спаринг и завършиха 1:1 на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" отриха чрез Йовов, а Юруков отбеляза изравнително попадение.

Шампионите започнаха с Петков на вратата. Генев и Рабех играха в центъра на отбраната, а Минев и Бензукан ги подсигуряваха отляво и отдясно. Гаджев и Тасевски действаха като дефанзивни халфове, а Бардон оперираше зад гърба на единствения нападател на тима Христо Йовов. Ники Димитров и Зе Соарес нападаха за Левски по двата фланга.

За "моряците" Манолов бе на върха на атаката, а Алекс връзваше играта на варненци, Лазаров и Юруков окупираха двата фланга на морското нападение.

Мачът започна в много ниско темпо. Играчите внимаваха като че ли повече да не се контузят преди предстоящите мачове от евротурнирите, отколкото да се напрегнат, за да вземат победата. Сашо Александров- Кривия на няколко пъти показа своята техника и креативност в първите десетина минути и привържениците на сините си спомниха времето, когато пловдивчанинът играеше за Левски. Към средата на първото полувреме шампионите натиснаха своя съперник, но превъзходството им беше териториално и те нямаха особено чисти голови положения. Все пак, в 33-а минута Николай Димитров бе изведен на чиста позиция от Бардон, но не успя да преодолее Пиргов. До края на първите четиридесет и пет минути двата отбора продължиха да разцъкват леко и спокойно и оставиха развръзката за второто полувреме.

Още в самото начало на втората част Зе Соарес показа класа и проби прекрасно по десния фланг. Бразилецът стреля към вратата, топката рикушира в гредата на Илко Пиргов и попадна в краката на Христо Йовов, който отблизо откри резултата. След гола Левски продължи да е по-добрият отбор на терена и сините комбинираха уверено и се опитаха да зарадват феновете си с още някое и друго попадение.

И двамата наставници започнаха да правят смени към 55-а минута, когато за шампионите в игра се появиха Жоазиньо и Сърмов.

В 66-а минута Дарко Тасевски дриблира умело между бранителите на моряци пусна пас към точката на дузпата, където обаче, нямаше негов съотборник. Все пак, Седрик Бардон дотича до топката и шутира, но неточно. Опитите на варненци да застрашат Петков и Митрев, който влезе в 60-а минута, бяха епизодични, но веднага след попадението на Йовов, Юруков и Манолов бяха изведени сами срещу синия вратар. Тогава обаче, състезателите на варненци не можаха да се разберат и топката бе изчистена в корнер. В 70-а минута Черно море успя да стигне до изравнителен гол. След центриране от корнер Димов отклони топката хоризонтално на голлинията, а Юруков я засече в мрежата за 1:1. Десет минути преди края Жоазиньо получи хубав пас и нахлу по левия фланг, бразилецът пробва пас към Христов, но пловдивчанинът не успя да засече топката.

До края на срещата двата тима не се опитаха на всяка цена да стигнат до победата и се задоволиха със стратегическо реми преди да започнат приключението си в европейските мачове.

Левски-Черно Море - 1:1

1:0 - Йовов - 46 мин
1:1 - Юруков - 70 мин

Левски: Петков, Бензукан, Генев, Рабех, Минев, Гаджев, Тасевски, Бардон, Зе Соарес, Йовов, Николай Димитров

Черно Море: Пиргов, Кулибали, Александров, Ларсен, Жуниор, Георгиев, Борносузов, Алекс, Лазаров, Юруков, Манолов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Cris_7
08.07.2009 11:54

Ама и вие направихте победи *joking* Смешни говеда !

ip
08.07.2009 04:11

Добре ,не натяквам мнението си,но представи си 5 пъти поред да покориш света с български отбор....естествено това изисква много време, и подходящо работно място(за да можеш да разцъкваш) *wink* но наистина си струва..сега очаквам да чуя:тоя е ебахти лешпера *lol*

MeToDueB
08.07.2009 04:03

за същата говоря и аз .. сега я видях *joking*

ip
08.07.2009 03:15

Безспорно Жоб е футболист от класа,която ще задоволи всеки един български отбор,но аз лично се кефя на отбори като Шахтьор,които правят футболисти от абсолютни анонимници за европейския футбол..Елано е един от любимците ми,взеха го в Ман Сити,а после стана и национал...не знам какви скаути имат,но факт е че отбор от Украйна направи фурор в Европа..

MeToDueB
08.07.2009 00:12

сега го гледах при Сашо Диковия *joking* и като му гледам визитката изглежда класен, а в профил и малко в лице, ми прилича на Дрогба . Дано да сте си намерили класен напададател в негово лице и дано не се отчая от : българските терени, отбори и от България като цяло .. довчера е играл по Световни, в Англия в богатите страни - Кувейт и т.н .. сега идва в България, където няма стадиони, няма отбори и футболни топки няма .. дано се вдигне нивото на футбола с такива играчи и ние да последваме примера .. ние си имахме класен нападател - Ней .. ама сашко томовия ни скапа .. и го продадохме

Adrian000
07.07.2009 23:38

MeToDueB, не става дума за Жо ,а Жоб. Не неуспя да вземе участие ,защото си испусна самолета и закъсня с 2 часа от предвиденото и беше прекалено изморен, последните индикации сочат ,че камерунеца ще подпише дирекно договор за 1-2 години като заплатата му ще бъде 20 000 лева според мен ще бъде картотекиран за първият мач със Санта Хулия.

IDIMDI
07.07.2009 23:02

Господа редактори, Левски е спечелил преди много години един цял народ!Предполагам ,че имате в предвид един спортен клуб а не този ,от когото всички ние сме твърде далеч и народа е определил като Апостол.

VesuBG
07.07.2009 22:58

5:4 след дузпи ама както и да е Санта Хулия ще пада !

kr1s71an
07.07.2009 22:46

Току що свърши мача на Санта Жулия и Тре Фиори 6-5 след дуспи

IDIMDI
07.07.2009 22:23

Това е контролен мач,мач на двамата трьонора.Да пожелаем на двата отбора успех в Европа,а на Черно море шампионска титла в България догодинал

azur
07.07.2009 21:04

ХАХА пак тия пръскачки *joking* Чудя се дали не ги пускат нарочно *sick* Нз Кривия от кога не си е зимал баня, та сега да земе малко се напои !!

azur
07.07.2009 20:56

ДЕЕЕН заковаха ни го *sad* АЙДЕ БЕ ШАМПИОНИ

azur
07.07.2009 20:38

Отидох до магазина за малко и изпуснах гола *joking* Е на това му викам гавра ... Наистина без "таран гюме в отбора" правиме хубави атаки .. Дано така да е занапред ... Но тука има и друго нещо ,че в нашите няма напрежение ... Като почне важната част ще е съвсем различно .. Успех !

Adrian000
07.07.2009 20:29

Съвсем чесно мога да кажа ,че футбола ,който наблюдавам ме радва много е атрактивен бързи атаки без типичните фалове определено добър мач като се има и напредви ,че половината играчи на Левски са от резервите липсата на център нападател обаче е видима ,но като цяло това ,което виждам ме задоволява особенно като се има напредвид етапа от подготовката

UltraBlueHool
07.07.2009 20:21

Първите минути Черно море играха добре , после остъпиха инициативата.За нашите момчета можем да кажем само че играем добре.Не се напъваме.Играем без чист нападател много добре.Това ме кара да си мисля че ще се представим добре в евротурнирите.САМО ЛЕВСКИ!

Ross_m1
07.07.2009 20:17

незнам Ники как не може да вкара от 5метра с/у двама заЩитници на вратата *thumb_down* дано пове4е да не се повтаря

azur
07.07.2009 19:46

Пфууу ... Не мога да разбера Велев що не пробва Цачев ??!? Има потенциал в това момче .. ! Иначе като гледам първите минути нашите играят горе - долу добре ...