Цонга и Вавринка откриват финала на Купа Дейвис

16:07
Цонга и Вавринка откриват финала на Купа Дейвис
Жо-Вилфред Цонга и Стан Вавринка ще се изправят един срещу друг в първия мач на сингъл от финала на Купа Дейвис между отборите на Франция и Швейцария, отреди тегленият днес жребий.
 
Двамата ще има възможността да играят пред рекордна публика в историята на тениса - 27-хилядният "Стад Пиер Моро" в Лил е разпродаден и домакините ще имат предимство на огромна подкрепа от трибуните. Двубоят между Цонга и Вавринка започва в 15:00 часа българско време, а след тях на корта излизат Гаел Монфис и Роджър Федерер. Световният номер 2 трябваше да се оттегли от мача за титлата на Финалите на световния тур, заради контузия в гърба, но вече е възстановен и ще може да помогне на своя отбор. Той води с 8-2 в мачовете срещу Монфис, докато Цонга има предимство от 3-2 срещу Вавринка.
 
Все още не са определени съставите за мача на двойки в събота, но ако здравословното състояние на Федерер му позволява, той ще си партнира с Вавринка. За французите най-вероятно Ришар Гаске ще застане до специалиста на двойки Жулиен Бенето. В неделя са другите два мача на сингъл.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация