В Букурещ сравняват Бибишков с Ван Нистелрой

10:26
В Букурещ сравняват Бибишков с Ван Нистелрой
Привличането на Крум Бибишков вчера бе новина №1 в румънската спортна преса. Огромна снимка на нападателя с екипа на Стяуа се кипреше на първа страница на "Гадзета Спортурилор".

"Убиецът на динамовците!" гласеше голямото заглавие на изданието, което припомня, че в един контролен мач на Литекс с Динамо Букурещ в Турция Биби вкара три гола за победата на ловешкия тим с 5:2.

Изданието описва нападателя като "българския Рууд ван Нистелрой", който - без съмнение - ще бъде голямото трансферно попадение през този сезон. 59% от близо 3000 читатели на изданието гласуваха в специална анкета, че Биби ще вкара повече от 20 гола през този сезон, а едва под 20% смятат, че от българинът няма да излезе нищо друго, освен футболист за резервната скамейка.

В Стяуа отчаяно се надяват, че новият сезон ще бъде по-успешен. Бившият европейски шампион от 1986 г. завърши едва на шесто място и се класира за участие в турнира Лига Европа. На Бибишков се възлагат надежди за стабилизиране на отбора.

Пред същото издание бившият футболист на Литекс Валериу Ракита сравнява Бибишков с нападателя на Байерн Мюнхен Марио Гомес.

"Той е изключително здрав физически, имам наблюдение върху него през последната година, Бибишков е добър футболист и със сигурност ще подсили Стяуа", твърди Ракита.

Междувременно от ръководството на Рапид Букурещ признаха, че също са имали интерес в последния месец към българския таран. Бил им препоръчан от Станислав Генчев, който играе за Васлуй.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
08.07.2009 10:44

е това вече е смешно - Бибика е много по добър от Ван Гол *joking*