Люис Хамилтън грабна титлата във Ф1

17:00
Люис Хамилтън грабна титлата във Ф1
Люис Хамилтън триумфира с титлата от Формула 1, след като днес спечели последното състезание за сезона в Абу Даби.

Това е втора титла за британеца от най-престижното автомобилно състезание, като той триумфира и през 2008 година. Основният конкурент за титлата на Хамилтън - Нико Розберг, имаше много проблеми с болида днес, най-вече с двигателя и отпадна от надпреварата обиколка преди края.

29-годишният британец стигна до 11-та си победа от началото на сезона и се превърна в първия представител на своята родина с повече от една титла от 40 години насам. През този сезон той стана и британецът с най-много победи във Формула 1 в историята.

Втори днес завърши бразилецът Фелипе Маса, а на почетната стълбичка се качи и финландецът Валтери Ботас.

Титлата при конструкторите през този сезон очаквано бе спечелена от Мерцедес, след като пилотите на тима се наредиха на първите две места. На трето място в генералното класиране при пилотите остава дебютантът Даниел Рикардо с Ред Бул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bayo45
24.11.2014 01:44

до ком 2 Не съм съгласен с тебе че титлата е била подарена от Глок. Гледал съм състезанието.То е още пред очите ми.Валеше дъжд и глок не можеше да държи болида на пистата камо ли да го спре.Хамилтън беше с гуми за мокро и Глок не можеше въобще да го задържи.Преди това Хамилтън изпревари и други.Така че за подаряването това не е вярно.Това се твърди само от хора които не го харесват и не са му фенове.*stop*

CLOTH
24.11.2014 10:52

Видно бе, че Маса се доближи до Хамилтън, само поради факта, че Люис намали работните режими, иначе пак щяхме да гледаме двойна победа и резултатът щеше да бъде същия. Розберг прегоря на старта, а британецът се изстреля като самолет. Но дори Нико да беше останал първи и да беше завършил първи, не виждам как с нормални работни режими на Мерцедеса, Уилямсите щяха да се доближат на повече от 10 секунди до тях. Жалко за Розберг иначе, но пък показа много достойно поведение след и по време на състезанието. А за Глок, всеки си има мнение по въпроса. Аз много добре си спомням как до държеше цяла обиколка, дори на дългите прави, а на острия последен завой го пусна да мине, но както и да е. Още ми е мъчно като се сетя как Ферари и семейството на Маса празнуваха и скачаха, а няколко секунди по-късно гледаха като попарени..

sksw
24.11.2014 09:52

Няма спор, че Глок неможеше да задържи Хамилтън. Но това не означава, че Хамилтън е нямал късмет, след като спечели титлата в последния завой на последната обиколка на последното състезание от сезона. Иначе тази година си я заслужи. Поздравления от мен за него и феновете му ! Щеше да е по-интересно, ако Нико нямаше проблеми и водеха истинска битка, но това е минало вече.

sa6etoo
23.11.2014 17:23

Макар и да не съм му фен си заслужи титлата особено на фона на Розберг дето хич го няма.

clippers_LA_90
23.11.2014 19:30

Не отписвай ферари *wink* Те ще конструират изцяло нова кола - ново шаси , двигател ....... И аз съм на мнение че догодина отново Мерцедес-а ще се борят за титлата , но ще е хубаво и Ферари да се включат , в последните 5 години хич ги няма *lol*

CLOTH
23.11.2014 18:56

До последно си мислех, че само аз го гледам от спорт в целия сайт. Спор няма, че Хамилтън е по-добрият пилот от двамата на пистата, но аз лично много исках Нико да спечели, за да има поне веднъж на тоя свят възмездие...(визирам първата световна титла на Хамилтън, подарена от Глок) Догодина нещата едва ли ще се променят особено, може би само от Макларън-Хонда е въпросително какво ще излезе. Но пък може и да стане много комично, ако се получи шампионски отбор и Алонсо спечели титла от първия опит, след 5 пропилени години във Ферари.