Тервел: Професионалният бокс ме отблъсква

16:41
Тервел: Професионалният бокс ме отблъсква
"Отблъсква ме това, че няма равенство в професионалния бокс", каза Тервел Пулев.

Тервел се появи заедно с брат си Кубрат Пулев на специална пресконференция след поражението на Кобрата от Кличко. По-малкият от двамата братя коментира впечатленията си от професионалния бокс и призна, че е отблъснат от неравнопоставеността, въпреки че има професионален договор.

"Дали съм готов за професионалния бокс, след като съм видял нещата отблизо. Видях не толкова една спортна среща, а по-скоро организирана бизнес сделка. Като вземем предвид това, че двамата спортисти не са при равни условия от гледна точка на допинг, на ръкавици, на ринг. Това е неравнопоставеност, която ме отблъсква. Иначе аз имам договор, който трябваше да влезе сила преди месец, но претърпях операция на апендицита. Следващата сесия е през март догодина и се надявам тогава да съм готов", каза Тервел. Той коментира и това, че след подобно събитие негативното се забравя и остава само хубавия спомен.

"Винаги накрая остава само хубавото. На Олимпиадата бяха негативни, че съм спечелил бронза, но това се забрави. Сега остана само бронзовото отличие, а знаете, че бивш олимпийски медалист няма. В случая на брат ми ще остане също само хубавото, а именно, че е имал мач с Владимир Кличко. Бях плътно до брат ми и видях всичко, което се случва. Познавам го много добре и той беше спокоен. Седях в ъгъла на ринга и крещях през цялото време. Съжалявам, че Кубрат не ме чу", разказа още Тервел Пулев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация