През следващата година ще има нов закон за спорта

15:29
През следващата година ще има нов закон за спорта
Най-важното нещо, което трябва да се свърши още през следващата година, е приемането на нов закон за спорта. Това каза днес във Варна министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му новият закон ще приближи страната ни максимално до най-елитните държави в спорта. Според министъра общините трябва задължително да отделят средства за масовия спорт, а министерството ще финансира централите и клубовете, които обръщат внимание и развиват детско-юношеския спорт.

Министърът каза още, че се обсъжда въвеждането на трети час по физическо възпитание в училищата. Идеята е да се привличат професионални треньори, които да занимават учениците с основните видове спорт в този трети час, обясни Кралев. Той посочи, че е водил разговори с няколко спортни централи, които подкрепят идеята и ще отделят средства за обучение на такива преподаватели.

За започналия ремонт на зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна министърът каза, че се прави всичко възможно от актуализацията на бюджета за тази година да бъдат осигурени недостигащите 5,3 милиона лева. Според министъра е стратегически важно да се намерят средства и за ремонт на спортния комплекс "Черно море" във Варна. Той съобщи, че има идея за изграждане на многофункционална спортна зала в двора на спортното училище в града.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
27.11.2014 16:37

Трябват пари ....закони и сега има....