Дейвид Бекъм: За Англия следващите две години ще бъдат много тежки!

21:30
Дейвид Бекъм: За Англия следващите две години ще бъдат много тежки!
Английската звезда обяви, че е шокиран от факта и решението на неговия бивш съотборник в Манчестър Юнайтед Марк Хюз да заеме поста на главен мениджър във вечния съперник Манчестър Сити. Бекс се изказа подобно и за бившия халф на "червените дяволи" Пол Инс,  който остави МК Донс, за да застане начело на Блякбърн. Асът на Лос Анджелис Галакси няма съмнения относно човека отговорен за прогреса на двамата специалисти - треньорът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън.

Ето какво сподели 33-годишният Бекъм, за прогресиращите мениджъри Марк Хюз и Пол Инс, както и за очакванията от формацията на "трите лъва".

- Какво мислиш за Марк Хюз? Разбирахте ли се на терена?

- Когато бях в Юнайтед и Марк Хюз играеше изпитвах страхопочитание от него, заедно с Пол Инс. Да бъда част от онзи отбор заедно с тях двамата бе невероятно. Относно Спарки (Марк Хюз), то никога не съм предполагал, че той може да се насочи към треньорска дейност. Винаги е бил доста тих в съблекалнята.

- Блякбърн и Уелс като че ли дадоха нужния тласък на мениджъра? Може ли той да постигне големи неща с отбора на "гражданите"?

- Той бе изключителен в представянето си с Блякбърн и Уелс преди това, така че ще свърши брилянтна работа в Манчестър Сити. Сигурен съм в това.

- Какви са причините за безспорния прогрес на Спарки и Пол?

- Те бяха тренирани и наблюдавани от един от най-добрите мениджъри - ако не и най-добрият в историята на футбола. Ако сте имали късмета да играете за Юнайтед, да видите как Алекс Фъргюсън наблюдава играчите, тренира ги и ги защитава, то това може само да ви помогне като мениджър. Инси е същия като Спарки. Никога не съм мислил, че може да стане мениджър. Той е лондончанин, като мен, и аз му пожелавам всичко най-добро.

- Отборът ти ЛА Галакси върви страхотно в първенството. Ще спечелите ли титлата след колебанията миналата година?

- Наистина се представяме страхотно.Сега сме на върха на Лигата и водим с 5 или 6 точки пред останалите. В последните две срещи допуснахме нестабилност в играта ни, но продължаваме да бъдем на добра позиция. Нещата определено изглеждат добре.

- Как оценяваш представянето си през изминалия сезон? Добре ли те приемат в отбора?

- Последният сезон бе тежък за клуба и за мен. Пропуснах по-голямата част от него и когато се завърнах не успях да разгърна целия си потенциал. Тази година бе страхотна. Тренирах ежедневно, подготвях се за всеки мач и разбира се участвах във всяка среща. Играчите свикнаха с мен и аз свикнах с тях.

- В професионален план, може би най-големият шок за теб, бе невъзможността на Англия да играе на европейското в Австрия и Швейцария? Как се чувстваше по време на турнира?

- Едва изгледах някой от мачовете на европейското. Не можех да си наложа да гледам повечето от игрите. Бях разочарован, че не бях там с екипа на "трите лъва" но трябва да приемен, че това е футбола.

- Кой отбор ти допадна най-много като стил на игра? Имаше ли фаворит за титлата след като Англия не се класира?

- Игрите, които наблюдавах бяха тези на испанците. Изгледах всяка една от тях, както и финала. Исках Испания да победи. Още в началото казах, че ще бъде страхотно, ако те докажат на повечето хора, че грешат като ги отписват и те го направиха. Те са отбор, който винаги е бил на ръба да спечели нещо. Много хора се съмняваха в тях ... отново. Но да ги видиш как изминават целия този път печелeйки, бе наистина велико.

- Предстоят важни срещи за националния отбор? Какво да очакват феновете?

- За Англия следващите две години ще бъдат много тежки, от гледна точка на напражението. Не можем да пропуснем още едно голямо състезание. Бе изключително разочарование за играчите, но най-вече за феновете. Винаги е важно за Англия да е на голям форум. Началото започва през септември и трябва да стартираме наистина добре. Разполагаме с всичко необходимо - имаме добър треньор, добър екип и добри играчи. Всичко от което се нуждаем е да излезем и да спечелим заради феновете.

- Мислиш ли, че отново можеш да изведеш отбора с капитанската лента ?

- Кой знае? Беше ми предоставена честта да я нося. Всички знаят как се чувствах. Това е едно велико изживяване и отговорност. Все пак Англия има своя нов капитан, а решенията се взимат само от треньора.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация